Çorum Gazeteciler Cemiyeti, Mustafa Yolyapar'ın vefatının 2. yıl dönümü nedeniyle Ulu Mezarlık'ta anma programı düzenledi. Anma programına
CHP Çorum İl Başkanı Hasan Suvacı, Kadın Kolları Başkanı Firdevs Yalçın, KESK Dönem Sözcüsü Merter Kocatüfek, BES Şube Başkanı Ertuğrul Alper, Tüm-Bel-Sen Şube Başkanı Nevzat Veldet, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, Başkan Yardımcısı Bülent Özkaleli, Yönetim Kurulu Üyeleri Taner Şimşek, Mustafa Külcü ve Recep Mebet, bazı sanayici ve işadamları ile gazeteci ve yazarlar katıldı.
Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Mehmet Yolyapar ile aile fertlerinin de hazır bulunduğu programda, 12 Ekim 2014 tarihinde hayatını kaybeden Mustafa Yolyapar dualarla yâd edildi.
'Mustafa Yolyapar İyi Bir Gazeteci ve Dosttu'
Anma programında bir konuşma yapan Çorum Cemiyet Başkanı Şevket Erzen, 'İki yıl önce ebediyete uğurladığımız meslektaşımızı vefat yıldönümünde bir kez daha rahmetle yâd ediyoruz' dedi.
Mevlâna Celaleddin-i Rumi'nin, 'Gözünü açıyorsun, 'doğdu' diyorlar. Gözünü kapıyorsun, 'öldü' diyorlar. Bu göz kırpışa, 'ömür' diyorlar' şeklindeki veciz sözünü hatırlatan Şevket Erzen, dünya hayatının gelip-geçici olduğuna işaret etti.
'Önemli olan öldükten sonra da hayırla anılmak' diyen Erzen, 48 yaşında hayatını kaybeden Mustafa Yolyapar'ın Çorum basın camiasının sevilen isimlerinden biri olduğunu kaydetti.
Erzen, 'Mesleki çalışmaları ve insani ilişkileriyle çevresinde iz bırakan Mustafa Yolyapar kardeşimize Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine sabır diliyorum' diye konuştu.
'Dualarla Yad Edildi'
Büyük Zafer Çarşısı Mescidi İmam Hatibi Hasan Şener'in Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam eden programda duayı Ulucamii emekli İmam Hatibi Hasan Kestek yaptı.
Duanın ardından Çorum Haber Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Yolyapar'ın kabrine ailesi, meslektaşları ve sevenlerince karanfil bırakıldı.
Kardeşi için düzenlenen anma programına iştirak edenlere teşekkür eden Çorum Haber Gazetesi Genel Müdürü Mehmet Yolyapar ise katılımcıların taziye dileklerini kabul etti.