Ankara 24. Özel Kuvvetler Tabur Komutanlığı emrinde görevliyken, görevli olarak Diyarbakır Sur'da sürdürülen operasyonlara katılan ve bu sabaha karşı şehit düşen evli ve iki çocuk babası Jandarma Astsubay Üstçavuş Hüseyin Gümüş'ün ailesi, acı haberi akşam saatlerinde aldı.

Şehit Hüseyin Gümüş'ün Perşembe ilçesinin Ekinciler Mahallesi Muhtarı olan babası Ali Gümüş, oğlunun şehadet haberini aldıktan sonra metanetli olması dikkat çekti.

Gazetecilere açıklamada bulunan baba Ali Gümüş, 'Oğlumla en son iki gün önce görüştüm. Kendisi 2006 yılında Astsubay Hazırlama Okulu'na gitti. Yüksekokul mezunuydu kendisi. Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görev yapıyordu. 2 erkek 1 kız 3 çocuğum var. Hüseyin iki numaraydı' dedi.

Terör örgütüne isyan eden baba Ali Gümüş, 'Allah belalarını versin. Benim oğlum açlıktan ölmedi vatan uğruna şehit oldu. Fidan gibi delikanlı çocuğum gitti. Hep Allah'ım bize bu acıyı yaşatma derdim ama sonuçta bizde yaşıyoruz o acıyı. Kolay değil, ancak yaşayan bilir' diye konuştu.