İlçe merkezindeki Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde okulların açılmasının ardından bir araya gelen öğretmenler 15 Temmuz darbe girişiminin ardından okuldaki öğrencilere bunu unutturmamak için sınıfların adlarını şehitlerin ismini verme konusunu görüştü. Daha sonra okul müdürü Eşref Keleş'le görüşerek olumlu dönüş alan öğretmenler bu kez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de onayını alarak mevcut olan 5 sınıfa başta 15 Temmuz darbe girişiminin kahramanı şehit Ömer Halisdemir olmak üzere Gümüşhaneli şehitlerden Şehit Recep Erdoğan, Şehit Tamer Özdemir, Şehit Özgür Tok, Şehit Salih Bulut'un isimleri verildi.
15 Temmuz darbe girişiminden öğrencilerin de etkilendiğini belirten Okul Müdürü Eşref Keleş, 'Şehitlerimizin adlarının sınıflarımıza verilmesini önerdi öğretmenlerimiz. Hem iz kalsın hemde öğrencilerimiz kısa zamanda unutmasınlar diye. Bundan öğrencilerimiz çok memnun kaldı. Hem de böylelikle bu olayı unutmayacaklar' dedi.
Okulda 5 sınıfları olduğu için 5 şehidin adını verdiklerini kaydeden Keleş, 'Sınıfımız daha çok olsaydı daha çok şehidimizin adını verirdik. Biz bundan çok gurur duyuyoruz. Çocuklarımız da gurur duydu ve memnun oldular. Demokrasimizin ne kadar önemli olduğunu biz bu şehitlerimizle anlamış olduk. İnşallah Allah bize bir daha bu musibetleri göstermesin' diye konuştu.
Öğrenciler ise şehitlerin isminin sınıflara verilmesinin güzel bir durum olduğunu belirterek, 'Şehit olup ta isimleri bilinmeyen ve anılmayan şehitlerimiz de var. Onları her an kalbimizde yaşatıyoruz' ifadelerini kullandı.