Yeşil-beyazlı takımın olağanüstü kongresi Tofaş Spor Salonu'nda yapıldı. 25. başkanının seçileceği kongre saat 16.00 sıralarında başladı.

Recep Günay'ın son anda adaylığını çektiği yarışta Ali Ay, Burhan Vatan ve Burhan Ilgın başkan olabilmek için yarıştı.

2 bin 630 oyun kullandığı olağanüstü genel kurulda 2 bin 603 oy geçerli sayıldı. 15 sandıkta kullanılan oyların ardından Ali Ay, bin 691 oy alarak başkanlığa seçildi. Seçimde Burhan Vatan 819, Burhan Ilgın 93 oy aldı.
'HER ZAMAN HER YERDE EN BÜYÜK BURSASPOR OLACAK'
Başkanlığa seçilmesinin ardından teşekkür konuşması yapan Ay, 'Bana çok güzel bir gurur yaşattınız. Beni Bursaspor başkanı yaptınız. Size ne kadar teşekkür etsem azdır. Her zaman her yerde en büyük Bursa olacak. Bundan kesinlikle emin olun. Biz, yarından itibaren başkanımıza söyledik. Saat 11.00'da eski yönetimden görevi devralacağız. Gece gündüz çalışıp, mali disiplini kontrol altına alacağız. Planlarımızı yapacağız. Borçlarımızı uzun vadeye yayacağız. Ondan sonra sportif başarı kendiliğinden gelecek. Hamza hoca işinin başında. Bize 1,5 ay müsaade edecek. Biz de futbolcu ve çalışanların mağdur olmaması sağlayacağız. Allah bizim ve Bursaspor'un yardımıcısı olacak. Biz her şeye hazırız. Bu işin üstesinden geleceğiz. Bursasporumuzu çok iyi yerlere getireceğiz' dedi.
Konuşmaların ardından tebrikleri kabul eden Ay, yeni yönetimiyle birlikte basın mensuplarına poz verdi.