Samsunspor Kulübü'nden yapılan açıklamada, "Bu elim kaza, sadece Samsunlular'ın değil, tüm Türkiye'nin de ortak acısıdır" ifadeleri kulanıldı

İLK TÖREN SAAT 10.00'DA
Samsunspor'un futbol şehitleri bugün 27. ölüm yıldönümlerinde törenlerle anılıyor. 20 Ocak 1989'da Malatyaspor deplasmanına giderken Havza'da yaşanan elim kaza sonucunda Teknik Direktör Nuri Asan, futbolculardan Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomiç ile otobüs şoförü Asım Özkan hayatını kaybetmişti. Kırmızı-Beyazlı formaya siyahın eklendiği 20 Ocak 1989'da kaybettiğimiz ve herkesi acıya boğan futbol şehitleri, bugün kabirleri başında düzenlenecek törenlerle bir kez daha anılıyor.

BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ KATILIYOR
Samsunspor Kulübü'nden yapılan açıklamada, futbol şehitlerini anma programına Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın da katılacağı belirtildi. Bakan Akif Çağatay Kılıç'ın da katılacağı ilk tören saat 10:00'da Asri Mezarlık'ta Teknik Direktör Nuri Asan'ın kabri başında başlayacak.
Ardından kulüp müdürü Yüksel Özan'ın kabrine gidilecek. Daha sonra Kıranköy Mezarlığı'na gidilecek ve otobüs şoförü Asım Özkan'ın
kabri başında tören gerçekleştirilecek.


MEVLİT OKUTULACAK
Mete Adanır'ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde, Muzaffer Badalıoğlu'nun Zonguldak'ta Zoran Tomiç'in ise Yugoslavya'daki mezarları başında tören düzenlenecek. Samsun'daki törenlerin ardından Cumhuriyet Meydanı'na gidilerek, Kızılay Kan Merkezi ziyaret edilecek.

Aynı gün yatsı namazının ardından Site Camii'nde futbol şehitleri için mevlit okutulacak. Samsunspor Kulübü'nden yapılan açıklamada, "Sadece Samsunluların değil, tüm Türkiye'nin de ortak acısı olan bu elim kazada hayatını kaybeden futbol şehitlerimiz ile Samsun futboluna emeği geçmiş futbol adamlarımızı da rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz" ifadeleri yer aldı.

Muhammet ÇAVUŞOĞLU