Edirne Genç İşadamları Derneği Başkanı Hakan İnci, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında tüm iş camiası gibi kendilerinin de etkilendiği ifade ederek, özellikle son 2 haftadır ekonomik açıdan kötü bir tablo yaşandığını söyledi. Hükümetin bu süreçte iş adamlarını desteklemesi gerektiğini ifade eden İnci, FETÖ terör örgütüyle mücadelede Cumhurbaşkanı'nın yanında olduklarını dile getirdi.
'FETÖ'yle mücadelede Cumhurbaşkanı'nın yanındayız'
15 Temmuz'un etkilerinin halen devam ettiğini dile getiren İnci, 'Ülkemiz gerçekten çok büyük bir bela atlattı. İnşallah bu terör örgütünün ulaşabileceği final noktasıdır. Dolayısıyla umarım bir daha böyle bir olayla karşılaşmayız. OHAL dün uzatıldı. Mutlaka haklı gerekçeleri olduğunu düşünüyorum. Çünkü uzun yıllar altyapısı kurulmuş, ülkemizin kılcal damarlarına kadar sirayet etmiş örgütsel bir yapılanmanın 3-6 ayda bertaraf edilmesi çok da mümkün olmayacak herhalde. Basından takip ettiğimiz kadarıyla dün Edirne'de bir emniyet müdür yardımcısı gözaltına alındı ve bu adam FETÖ soruşturmasını yürüten bir adam. Dolayısıyla nasıl bir yapıyla karşı karşıya kaldığımızın en basit örneği bu. Dolayısıyla bununla mücadele edilmeli ve biz de dernek yönetimi olarak sayın Cumhurbaşkanımız'ı bu konuda sonuna kadar destekliyoruz' dedi.
İnci, 'Bu dönemde Ticaret Odası ne yapıyor? Darbe girişiminden sonra üyelerini, iş adamlarını kollayacak, bilgilendirecek ne yaptılar? Biz mi atladık acaba? Ben bir çaba göremiyorum. Sadece başkalarının belirlediği gündemde yer alarak yöneticilik olmaz. Biz işadamları olarak bağlı olduğumuz kurumların, oy verdiğimiz kişilerin Edirne'nin gerçek gündemini belirleyip çözüm yolları araması, bize çıkış yolları göstermesi gerekiyor diye düşünüyorum' ifadelerini kullandı.