AK Parti Adana İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Fikret Yeni, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut'un, Fikret Yeni'nin '15 ilçe belediyesini ve Büyükşehir'i alacağız' sözlerini 'Rüya' olarak nitelendirmesine yönelik şu ifadeleri kullandı:
'Rüya güzel bir şeydir. İnsanlar rüyalarıyla yaşarlar. Bu, iddia değil inançtır. Keşke onlar rüyalarında da görebilseler ama rüyalarında da göremiyorlar. Sonuçta rüya olarak gördüğünüz şey verdiğiniz emeğin bilinçaltı tezahürüdür. Son seçimlerde aldığımız oy oranlarına göre bunu ön gördüm. Kendisine tavsiyemiz 1 Kasım sonuçlarında, ilçe ilçe oy sonuçlarına baksınlar. Böyle bilmeleri daha iyi, yapabilecekleri bir şey de yok ama bırakın böyle bilsinler. En kısa seçim sonunda inşallah Ayhan Bey'le oturur bunu konuşuruz.'
Büyükşehir Belediyesi'nin borçlanmasına ilişkin soruları da yanıtlayan Başkan Yeni, 'Borçtan elde edilen paraların nereye harcandığı, maalesef şeffaf bir şekilde denetlenmiyor. Sadece köprü için alınan parayı bilseniz çok ciddi paralar. Bununla ilgili yeri bulunamayan bir temel atıldığı iddia ediliyor. Borçlanmalarla şehrin temel ihtiyaçlarına yönelik hiçbir şey yapılmadı. Devasa bir borç yüküne sokuldu Adana' şeklinde konuştu.
Başkan Yeni, ismi önce Devlet Bahçeli Bulvarı olarak değiştirilen daha sonra da oylamada nitelikli çoğunluk sağlanamadığı gerekçesiyle Adana Valiliği tarafından isim değişikliği kararı iptal edilen Kenan Evren Bulvarı'na ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. Yeni, sürece ilişkin şunları söyledi:
'Ağustos ayındaki mecliste 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Bulvarı olması noktasında grup olarak teklifte bulunduk. Ama her nedense Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Sözlü, değiştirme noktasında iradeyi ortaya koydu ama hemen Devlet Bahçeli Bulvarı olması noktasında siyasi bir davranış ortaya koymaya çalıştı. Bizim irademiz siyasi değildi. Adanalı hemşehrilerimizin ortaya koyduğu iradenin meclise yansımış haliydi. Bahçeli, 15 Temmuz'da devlet adamlığı duruşunda hepimizin takdirini kazanmış bir devlet adamı. Ama bunu siyasi bir şeye alet etmeyin. Başka bir yere koyun ama Adana'ya şamil olacak bir çalışma olsun. Bu sebeple Demokrasi ve Şehitler Bulvarı gibi ortak ifadeyi çağrıştıracak ismi konulsun noktasında tutum sergiledik. Yoksa biz de AK Parti olarak bizim için en kıymetlimiz ve Türkiye'nin en kıymetlisi Sayın Recep Tayyip Erdoğan isminin konmasını isteyebilirdik ama o süreçte Adana'nın tamamının iradesinin ortaya konması noktasında partizanca siyasi bir davranış ortaya konmaması gerektiğini ifade ettik. Adana Valiliği tarafından veto edildiği ifade edildi. Büyükşehir'den itiraz etmişler ama bir şeyi değiştireceğini sanmıyorum. Türkiye bir hukuk devletidir. Nitelikli çoğunlukla alınması gereken karar nitelikli çoğunluklu alınmamıştır. Bu itirazdan da bir sonuç çıkacağını düşünmüyorum. Adanalı vatandaşlarımızın iradesinin takipçisi olacağız. 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Bulvarı gibi herkesi kucaklayacak bir isim konulması konusunda çalışmalar ortaya koyacağız.'