Balıkesir Asker Hastanesi'nin Sağlık Bakanlığı'na devrinin ardından buraya Şehit Polis Memuru Turgut Solak'ın adı verildi. Hastanede ilk doğum yapan Nurgül Durmaz bir erkek çocuk dünyaya getirdi. Durmaz ailesi, çocuklarına Şehit Polis Memuru Turgut Solak'ın ismini verme kararı aldı.
Hastanede taburcu olduktan sonra baba Birol Durmaz 3. çocuğunun nüfus cüzdanını alarak söz verdiği gibi ismini Mehmet Turgut Koydu. Birol Durmaz yaptığı açıklamada 'Turgut Solak Devlet Hastanesinde doğan bebeğimizi evimize getirdik. Annede bebekte çok sağlıklı, kimliğini aldık, şehidimizin ismini vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hastanede bize yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Bebeğimizin adını Turgut olarak koymamızın nedeni aslında Mehmet Beyazıt olacaktı. Bizde hastaneye bir vefa borcumuz ve şehidimizin ismi çocuğumuzda yaşasın ve ölümsüz olarak kalmasını istedik. Hastanemizin baş hekimine, kadın doğum uzmanı Sebahattin Çelik beye hemşiremiz Rana hanıma ve ayrıca tüm emeği geçenlere teşekkür ederiz. Hepsi bizimle çok güzel ilgilendi Allah razı olsun onlardan. Ayrıca Balıkesir Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğüne ve Büyükşehir Belediye Başkanımız A.Edip Uğur'a gönderdiği hediyeler için çok teşekkür ederiz' dedi.
Anne Nurgül Durmaz 3. çocuğunu kucağına almanın mutluluğunu yaşadığını söyleyerek ' Hastanede emeği geçen bütün doktorlarımıza, hemşirelerimize çok teşekkür ederim' şeklinde konuştu.
Durmaz ailesinin en büyük çocukları Efe Durmaz ise ' Kardeşim doğdu, Allah'ımıza şükür evimize de getirdik, çok teşekkür ederiz' dedi.