Tarsus Belediyesi Meclis Salonunda şehit ailelilerine hitap eden Başkan Can, uygulamanın tüm Türkiye'de il ve ilçe belediyelerinin hepsinde uygulanması gerektiğini, böylelikle az da olsa bir vefa örneği olacağını kaydetti.
Şehit ailelerine verecekleri konutlarla ilgili geldikleri nokta hakkında bilgiler veren Başkan Can, 'Sizler şehitlerimizin emanetisiniz. Sizlerin acılarını dindirmemiz elbette mümkün değil. Ama sizlere vereceğimiz konutlarla sizlere azda olsa vefa borcumuzu göstermiş olacağımızı düşünüyoruz. Yaptığımız çalışmalar son aşamaya geldi. Sizlerle yaptığımız daha önceki toplantıda hemen hemen çoğu şehit ailelerimizle mutabık olduk. Mutabık olmadığımız dört aile tespit ettim. Bu ailelerimizle ilgili sorunlarda eşin çocuklu yada çocuksuz olması ile ilgili. Eş çocuksuz ise evin yüzde 50'si eşine, yüzde 50'si anne ve babasına verilecek. Bize 67 şehit ailesi başvurdu. 67 şehitlik belgesi sahibi şehit ailemiz var. Ben bize müracaat eden bütün şehit ailelerine ev vermekle mükellefim. Ayrım yapacak bir durumumuz yok. Hakkaniyeti uygulamaya çalışıyorum. Şehitlik belgesi getiren ikameti Tarsus'ta olan bütün ailelere ev veriyorum. Ayrıca şehitlik belgesi getiren 1999 yılında hatırlarsanız Gazipaşa'da şehit edilen imamımız vardı. Ben onu da kattım. Yenice 94-95 yıllarında şehidimiz vardı, Buminhan Temizkan'ı da bu listeye dahil ettik. 67 başvurunun hepsine de ev veriyorum. Yüzde 50 hisseli ev vereceğimiz şehit ailelerimize Hilal konutlarından çekiliş yaptıracağız. Hilal konutlarından ve Hürriyet evlerinden ev sahibi olacak ailelerimizin hepsi noter huzurunda kura ile dairelerinin sahibi olacaklar. Bu ay sonuna kadar yetiştirmek istiyorum' dedi.
Ailelerin hiçbir masrafı olmadan konutlar teslim edeceklerini belirten Başkan Can, 'Sizlerin hiçbir masrafı olmayacak. Anahtarı ve tapunuzu alıp dairelerinizde oturacaksınız. Bu uygulamamız inşallah Türkiye'de bütün illerde, ilçelere yansır ve bütün belediyeler bunu uygular. Bizler de böylece Şehitlerimize vefa örneğimizi az da olsa göstermiş oluruz' dedi.