Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, ilk olarak TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun, EUROCHAMBRES AB Genişleme ve Komşuluk Politikası Komitesi'ne başkanlık ettiği toplantıya katıldı.

Brüksel'de TOBB hizmet binasında gerçekleştirilen EUROCHAMBRES AB Genişleme ve Komşuluk Politikası Komitesi'nde, 'AB Genişleme ve Komşuluk Politikası Stratejisi ve Uygulamalar, Göç konusunda Avrupa'da Yaşanan Son Gelişmeler'in ele alındığı toplantıya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, İtalya, Kosova, Sırbistan ve Türkiye yetkilileri katıldı.

Yatırım imkanları görüşüldü

Aynı zamanda TOBB Yönetim Kurulu Üyesi de olan Başkan Murzioğlu, daha sonra ise, TOBB Başkanı ve EUROCHAMBRES Başkan Vekili M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte, TOBB-EUROCHAMBRES işbirliğinde gerçekleştirilen 'Batı Balkanlar ve Türkiye'de KOBİ Girişimciliğinin Geliştirilmesi' konulu konferansına katılım sağladı. M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte temaslarını sürdüren Murzioğlu, Sırbistan Büyükelçiliği'ndeki yatırım toplantısında da hazır bulundu. Toplantıda karşılıklı yatırım imkanları masaya yatırıldı.

Avrupa Şirketler Meclisi Toplantısı'na katıldı

Üç gün süren ziyaret ve toplantıların sonunda Başkan Murzioğlu, Hisarcıklıoğlu ve diğer heyet üyeleri ile birlikte, Avrupa Parlamentosu Genel Kurul Salonu'nda düzenlenen, 'Avrupa Şirketler Meclisi' toplantısına katıldı. Parlamentoda Türkiye adına Hisarcıklıoğlu ile birlikte soru yönelten iki kişiden biri olan Murzioğlu, şirketler ve girişimciler inovatif ve girişimci bir akıl yapısına olan ihtiyacın öne sürülmesinde nasıl bir katkı sağlayabilir konusu gündeme getirdi.