Türkiye Muhtarlar Federasyonu (TMF) Genel Başkan Yardımcısı Ökkeş Titiz, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in, bir televizyon programında 'Gaziantep'te DEAŞ mahallesi var' diyen eski CHP'li vekile 'Gel, hangi mahalle olduğunu bana da göster' diyerek tepki göstermesi konusunda basın toplantısı düzenledi. Böyle söylentilerin gerçeği yansıtmadığını dile getiren Titiz, Gaziantep'te DEAŞ mahallesi bulunduğuna dair söylentilere gülüp geçilmesi gerektiğini belirtti.
Türkiye Muhtarlar Federasyonu olarak Gaziantep'te 9 ilçe ve bunlara bağlı 985 mahalle bulunduğunu belirten Titiz, 'Gaziantep'te değil DEAŞ mahallesi, DEAŞ'ın ne sokağı ne de çıkmazı yoktur. Çünkü biz Gaziantepliyiz. 6 bin 300 şehit vererek gazilik unvanını almıştır. Gaziantep'in gazilik unvanı alması küçük bir olay değildir. Bizler Gaziantep'te doğduk, büyüdük' dedi.
'Bazı mihraklar tarafından bilerek böyle şeyler uyduruluyor'
Muhtarlar olarak Gaziantep'te DEAŞ'ın mahallesinin bulunduğuna dair hiçbir olaya tanıklık etmediklerini belirten Titiz, 'DEAŞ'ın değil mahallesi, sokağı bile olmaz, bundan sonra da olamaz. Çünkü Gaziantep çocuğuyla kadınıyla çocuğuyla Fransızlara gerekli dersi vermiştir. Gaziantep bölgenin parlayan yıldızıdır. Bunun önüne de kimse set koyamaz. Koymaması da lazım. Gaziantep sanayisiyle, kültürüyle baklavasıyla marka bir şehirdir. Bazı mihraklar tarafından bilerek, böyle şeyler uyduruluyor. İslamın şartı 5'tir. Haddini bilmek ise 6'ncısıdır. Herkes haddini bilerek konuşmalı. Kimse yalan dolan konuşmamalıdır. Burada Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin'in çıkışını destekliyorum. Bizler gücümüz nispetinde bu memlekette her konuda sınavımızı verdik. 785 muhtarım ile 15 Temmuz'da 1 ay süreyle nöbet tutanlardanız ve ilk gidenlerdeniz' diye konuştu.