MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, Haberaks TV ekranlarında yayınlanan Burcu Düzgün Çoban'ın sunduğu Haberin Sesi programına katılarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yeniden gündeme getirdiği başkanlık sistemi konusu ile ilgili değerlendirme yaptı.

KURAL HALKIN İSTEDİĞİ
Milliyetçi Hareket Partisi'nin başkanlık sistemiyle ilgili görüş ve düşüncelerinde bir değişiklik olmadığını söyleyen Tekin, "Uzun zamandan beri başkanlık sistemine karşı olduğumuzu ve bunun gerçekleşmesi durumunda destek vermeyeceğimizi ifade ettik. Bu aşikar. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli de bu konuyu dile getirirken, MHP'nin başkanlık sistemine karşı olduğunu belirtti. Hatta özellikle bunun altını çizdi. Sayın Bahçeli 'Hükümet bunu, ısrarla istiyorsa referanduma götürüp halka sorabilir. Nitekim demokrasilerde kural halkın istediğinin olmasıdır" ifadelerini kullandı.

ASLI ASTARI YOK
Tekin, CHP'nin 'AK parti ve MHP gizli kapılar ardında anlaşmalar yapıyor' iddiasına da yanıt verdi. Tekin, "Bunlar aslı astarı olmayan iddialar, MHP'nin dün söylediğiyle bugün söylediği arasında hiç bir fark yoktur. Olay çarpıtılıyor. MHP'nin AKP yada başka biriyle herhengi bir şekilde gizli saklı bir anlaşması ya da pazarlığı söz konusu olamaz. Milliyetçi Hareket Partisi sadece milletiyle istişare yapar. Milletinin isteği doğrutusunda siyaset geliştirir. Bu şekilde yakışıksız aslı olmayan iddiaların ortaya atılmasını MHP'nin özellikle 15 Temmuz sonrası duruşu ve izlediği politika doğrutulsunda kazanmış olduğu itibarın ve halk tarafından kucaklanmasının önüne geçmek adına ortaya atıldığını düşünüyorum" dedi.

Pirsu DÜZGÜN