CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, başkanlık sistemi tartışmalarını değerlendirdi.

Başkanlık sistemi tartışmalarının bir paslaşma olduğunu söyleyen Akcagöz, "MHP Genel Başkanı görünen o ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan daha hevesli başkanlık meselesinde. Ülkenin gündeminde böyle bir şey yoktu. Bunun muhalefet partisi tarafından dile getirilmesi bizde başka şüpheleri oluşturuyor. Bunlar kapalı kapılar ardında mutlaka konuşulan şeyler. Malesef bizi doğruluyor. MHP'nin AK Parti'nin sürekli koltuk değnekliğini yaptığını iddia ediyorduk. Söylemleriyle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bu eleştirileri haklı kılıyor" diye konuştu.

TÜRKEŞ'İN KEMİKLERİNİ SIZLATIYOR
Akcagöz açıklamasını şöyle sürdürdü: "Türkiye'nin gündeminde başkanlık yok, Türkiye'nin başka sıkıntıları var aşması gereken. Fakat Türkiye'nin gündemine bunu alelacele getirme projesi var ve MHP Lideri Devlet Bahçeli de bunun bir parçası. Başkanlık sistemi filli olarak uygulanıyorsa filli olarak uygulamayalım. Başkanlık rejimi bu bünyeye oturmaz, zararları olur. Hukuken ve teknik olarak bunları sayıyoruz. Eğer MHP fillen başkanlık sistemine geçildi diyorsa bu Tayyip Erdoğan'ın ağzıdır. Fillen böyle bir durum varsa millet olarak bunu ortadan kaldıralım. Bizim yaşatmamız gereken parlementer demokrasidir. MHP'nin şu an aldığı tavır AlpArslan Türkeş'in kemiklerini sızlatıyor" ifadelerini kullandı.

Akcagöz, referandum söz konusu olması durumundaysa, "Ben Samsun için söylüyorum bizim halkımız her şeyi görüyor. Sandık gelsin hodrimeydan, ya herro ya merro" dedi.

Pirsu DÜZGÜN