Samsunspor kafilesi 20 Ocak 1989'da Malatyaspor deplasmanına giderken, Havza'da trafik kazası geçirmiş ve Teknik Direktör Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır ve Zoran Tomiç ile otobüs şoförü Asım Özkan, hayatını kaybetmişti.

Tüm spor tarihine 'O Kara Gün' diye geçen olayda hayatını kaybedenler ölümlerinin 27. yıl dönümünde mezarları başında anıldı. Diğer yıllara oranla oldukça geniş bir katılımın sağlandığı törenlere Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin, İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, İl Emniyet Müdür Vedat Yavuz, Samsunspor Başkanı Erkut Tutu ve yönetim kurulu üyeleri, geçmiş yıllarda yöneticilik yaşmış isimler, eski başkanlar, A Takım ve altyapı futbolcuları, taraftarlar, spor, siyaset ve sivil toplum örgüt temsilcileri katıldı.

UNUTULMAYACAKLAR

Teknik Direktör Nuri Asan'ın mezarı başında başlayan törenlerde ilk olarak dönemin futbol şube sorumlusu ve kafile başkanı Mustafa Mutlu, duygu dolu ifadelerle kazayı anlattı. Ardından Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise, "Bundan 27 yıl sene önce yaşanan trafik kazası sonucunda futbol şehidi olarak gördüğümüz çok değerli teknik direktörümüz, futbolcularımız ve orada onları deplasmandan deplasmana götüren şoförümüzün vefatıyla sonuçlanan trafik kazasında gerçekten üzücü ve acı bir andı. Hafızalara kazınan bir gün olmuştur. Nuri Asan, Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, o dönem ülkemizde misafir olan Zoran Tomiç ve Asım Özkan'ın ailesine ve sevenlerine dualarımızı gönderiyoruz. Rabbim yerlerini cennet eylesin. Bu takımdaki birlik beraberlikle bu isimler hiçbir zaman unutulmayacak. O günden bu yana Samsunspor'da görev yapmış herkes o anı hatırlayacak. Geleceğe doğru da futbol şehitlerimizin anısına kulübümüzün en iyi şekilde devam etmesi gerekir. Tüm spor camiasından futbol şehitlerimiz için birer Fatiha göndermelerini istiyorum" dedi.

DUALAR OKUNDU

Konuşmaların ardından Teknik Direktör Nuri Asan'ın mezarı başında dualar edildi. Ardından ise o dönem kulüp müdürü olarak görev yapan Yüksel Özan'ın mezarı başına gidilip, burada da dualar okundu. Son olarak ise kabri Kıranköy Mezarlığı'nda bulunan otobüs şoförü Asım Özkan'ın mezarı ziyaret edildi. Buradaki programın ardından, yönetim kurulu üyeleri ve taraftarlar, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Kızılay Otobüsü'ne giderek, şehitler için kan verdi.

SELÇUK KAYA