CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, parti binasında İl Başkanı Enver Kiraz ve partililerle birlikte düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
15 Temmuzda yaşanan olaylardan hükumet ve iktidar çevresinin bir ders almadığını ifade eden Ağbaba, "Yeniden bir taşeron partisin taşeron başkanı sayesinde başkanlık sistemi tartışması ortaya çıktı. Herhalde onun da hayali, başkanlık olursa o da başkan yardımcısı olmayı hedefliyor. Belki koalisyonda olduğu DSP-ANAP koalisyonunda bile bu kadar destek vermeyen Devlet Bahçeli kendi tabanındaki insanların da tepkisini alarak resmen taşeron bir genel başkan gibi davranıyor. Ne zaman AKP sıkışsa ona koltuk değneği oluyor. Hiç gereği yokken bir başkanlık tartışmasının tekrar başlamasına neden oldu. Hem partilerde hem de Türkiye'de demokrasi olmadığı için bu tür şeyler yaşanabiliyor. Eğer demokrasi olsaydı Devlet Bahçeli kendi tabanına rağmen AKP'ye Recep Tayyip Erdoğan'a koltuk değneği olmazdı. Bunu anlamak mümkün değil. Siyasi partinin genel başkanını kendi tabanını yok sayarak, kendi değerlerini yok sayarak iktidar partisinin koltuk değneği olmasını, taşeron parti olmasını anlamak mümkün değil" ifadelerini kullandı.

"Başkanlık sistemi yeni darbelerin önünü açar"

Bir cemaatin gittiğini, yerine başka bir cemaatin geldiğini savunan Ağbaba, "Darbe niye oldu, devletin temel değerleri yok edildiği için darbe oldu. Darbe birden bire gelmedi. Bir cemaati boşaltıp başka bir cemaat koyuyorlar. Sağlık Bakanlığında bilmem ne cemaati var. Malatya siyasetinde Malatya Büyükşehir Belediyesinde kim var. Bir vakıf var. Malatya'yı bir vakıf yönetiyor. Siyasetini bürokrasisini bir vakıf yönetiyor. Darbenin panzehiri demokrasidir. Hala akıllanmamışlar başkanlık sistemi tartışması gidiyor. Başkanlık sistemi yeni darbelerin önünü açar. Kimse demokrasiye sahip çıkmaz. O nedenle parlamenter sistem diyoruz. Bizim genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu dahi başkan olsa biz başkanlığa karşıyız" diye konuştu.

Pazar günü oynanacak olan Yeni Malatyaspor maçına da bütün partilileri ve Malatyalıları davet eden Ağbaba, "CHP'liler, herkes hafta sonu biletini alıyor, maça gidiyoruz. Malatya bizim vitrinimiz, Malatyaspor bizim ortak değerimiz, hep beraber sahip çıkmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.