Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında sahasında Akhisar Belediyespor'u konuk edecek olan Trabzonspor'da taraftarlar zorlu maç öncesi çağrıda bulundu. Taraftar Dernekleri adına Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısında açıklama yapan Trabzonspor Taraftarlar Birliği Başkanı Adem Söğüt, Trabzonspor'un bir yandan ekonomik ve sportif olarak oldukça zor bir süreçten geçtiğini belirterek, 'Bir yandan da yeni stadımıza kavuşmak için geri saymaya başlanmıştır. Gelinen noktada büyük sevinç ve üzüntüleri yaşadığımız Avni Aker'e veda edeceğiz. Hem veda anlarını mutlulukla taçlandırma hem de bu geçiş sürecini en iyi şekilde atlatmak için hepimize önemli görevler düşmektedir' dedi.

Söğüt, Trabzonspor için en kötü gün bugünse bizler geçmişte olduğu gibi bugün de taraftar grupları olarak takımın yanında olacaklarını belirterek, 'Akhisar karşılaşmasında kuzey kale arkasında yerimizi alacağız. Takımımızın en büyük gücünün taraftar olduğunu göstereceğiz. Ama sadece bizler yetmez, yetmeyecek de. Ve inanıyoruz ki bu maç yeni başarılar için bir başlangıç olacaktır. Bu şehirde yaşayan, başka şehirlerde olup bu takıma gönül veren herkes sürecin bir parçası olarak sonuna kadar destek verilmelidir. Artık bir varoluş, tekrar özlemini duyduğumuz o günlere dönüş mücadelesi başlamıştır. Bu geri dönüş mücadelesinde futbolcularımızın azmi, büyük armamızın tarihi sorumluluklarına sahip çıkma ve ayağa kalkıp savaşma isteği takip edeceğimiz önemli göstergelerden birisi olacaktır. Bizler taraftar grupları olarak üzerimize düşen kar, yağmur, fırtınalarda ki sahiplenme görevlerimizle takımımızın yanında olacağımızı ifade ederken; şehrin bizimle olması, futbolcularımızın kararlılığının ortaya koyulması ile güzel günlerin çok yakında olacağına inancımız tam' ifadelerini kullandı.

Hep birlikte büyük zaferlere yürüyeceklerini belirten Söğüt, sözlerini şöyle tamamladı:

'Pazar günü bu yürüyüşün ilk adımını atmak için herkese sevincin ve hüznün ama gururun ve onurun başkentine dik duruşun sembolüne Avni Aker'e çağırıyoruz. Futbolcuların armanın büyüklüğünü kaldıracak şekilde sahada mücadele edeceklerdir. Bugün futbolcularımızın kalitesine baktığımızda alınan sonuçlarla alakası yok. Futbolcular da elini vicdanına koyacak, bu uğurda ölen insanları göz önünde bulunduracaklardır. Bulundukları camianın ismine yakışır mücadele vereceklerdir.'