Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde şehit düşen Jandarma Er Eyüp Hacıoğlu'nun ailesine taziye ziyaretinde bulunmak için Malatya'ya gelen Bakan Bülent Tüfenkci, taziye ziyaretinin ardından Malatya Yeni Cam'de cuma namazını kıldı. Tüfenkci, daha sonra Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Yeni Cami önünde düzenlenen aşure programına katıldı.
Yaklaşık 40 bin kişiye aşure dağıtılan programa Bakan Tüfenkci'nin yanı sıra Malatya Valisi Mustafa Toprak, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ilçe belediye başkanları, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve vatandaş katıldı.
Programda konuşan Bakan Tüfenkci, Muharrem ayının hayırlara vesile olmasını dileyerek, Kerbela'nın iyi okunması ve ders alınması gereken bir olay olduğunu söyledi.
Terörle mücadeleye de değinen Bakan Tüfenkci, 'Kerbela'daki Yezidlerin yansımaları bugün hala can almaya devam ediyor. Bir takımı DAEŞ adı altında, bir takımı PKK adı altında, bir takımı da FETÖ adı altında bu ülkenin insanlarına ve kaynaklarına saldırıyorlar. Ama şunu iyi bilsinler ki bu millet nasıl 15 Temmuz'da dimdik ayakta durduysa bundan sonra da her türlü fitneye, tuzağa ve saldırıya karşı birlik ve beraberlik içerisinde dimdik duracaktır. Türkiye'yi ayrıştırmaya ve bölmeye çalışanlar bilsinler ki tıpkı bugün burada pişen aşure gibi her bir farklılığımız ve rengimiz Türkiye'nin zenginliğidir. Bu farklılıklarımız ve renklerimiz bir araya gelerek tıpkı aşure gibi yeni bir tat oluşturuyor. Bu tat Türkiye tadıdır ve Türk Bayrağı altında yaşamaktan onur duyanların oluşturduğu Türkiye devleti güçlü bir devlettir. Bu terör örgütlerinin hiç birine de pabuç bırakmayacaktır. Biz bir yandan ekonomimizi geliştirirken bir yandan da bu terör örgütleriyle mücadelede ediyoruz ve edeceğiz. Daha 2 gün evvel Malatyalı bir kardeşimiz şehit oldu Allah bütün şehitlerimize rahmet eylesin, yaralılarımıza acil şifalar versin' diye konuştu.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da Muharrem ayının önemine dikkat çekerek, 'Günümüzde Kerbela'yı iyi anlamadığımızı, peygamberimizi iyi anlamadığımızı, Hz. Hüseyin, Hz. Hasan ve Hz. Ali'nin hayatlarını kendi hayatımıza tatbik edemediğimizi İslam coğrafyasına baktığımızda görüyoruz. Aynı tabloyu ülkemizde de yaşatmak isteyenler var. Bizler ülkemiz adına, birliğimiz, beraberliğimiz, geleceğimiz ve dinimiz adına uyanık olmak zorundayız. Birliğimize, beraberliğimize hiçbir noktada zarar gelmesine izin vermemeliyiz. Muharrem ayı da bizim, Ramazan ayı da bizim' şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Bakan Tüfenkci vatandaşlara aşure dağıttı