Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulunda gerçekleştirilen Aşure Günü etkinliğine katılan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, öğrencilere aşure ve kitap dağıttı. Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu ve Atakum İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Turan Coşkun'la birlikte katıldığı programda Başkan Taşçı, 'Devletinizi, milletinizi, vatanınızı çok sevin. Milletinize hayırlı evlatlar olmak için çok okuyun, çok çalışın' dedi.

Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu Aşure Günü etkinliğine katılan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, etkinlikte yaptığı konuşmada öğrencilere birlik ve beraberlik konusunda öğütler verdi. Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini hatırlatan Başkan Taşçı, 'Ülkemizin büyümesini, güçlenmesini istemeyen bir takım şer odakları, milli birliğimizi ve beraberliğimizi hedef almaktadır. İçinde bulunduğumuz bu dönemde her zamankinden daha fazla bir olmalıyız, daha fazla birlik olmalıyız. Bu anlamda siz çocuklara da büyük görev düşüyor. Daha çok ders çalışmalı, daha çok bilgi ve birikim sahibi olmalı ve ülkenize faydalı bireyler olmalısınız. Eğitim bu noktada çok önemli. Devletinizi, milletinizi, vatanınızı çok sevin. Milletinize hayırlı evlatlar olmak için çok okuyun, çok çalışın' diye konuştu.

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi ve devamında yaşananlardan örnek vererek konuşmasını sürdüren Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 'O gece çocuklarımızın geleceğini çalmak isteyenler, milletin tokadını çok sert şekilde yedi. Bundan sonra aynı ya da benzer bir şeyi akıllarından dahi geçiremezler. Güçlü bir devlet, güçlü bir millet olduğumuzu tüm dünyaya hatırlattık. Türk milleti, vatan hainlerine, bölücülere, çocuklarının yarınlarını çalma şansını vermedi, vermeyecek. Kurtuluş Savaşı'nda, Çanakkale Savaşı'nda canını ortaya koyarak vatanları için mücadele eden dedelerimizin, 15 Temmuz'da aynı ruhu ortaya koyan torunları olmanın gururunu hep yaşayacağız. Millet olarak gururumuzda, o hainlere karşı nefretimiz de hep içimizde olacak' şeklinde konuştu.