MHP Grup Başkan Vekilliği görevine seçildikten sonra MHP Samsun İl Başkanlığı'na ziyarette bulunan Grup Başkan Vekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, burada gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. MHP Samsun İl Başkanlığı'nda gerçekleştirilen basın açıklamasında; MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin ve Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanı Hüseyin Kürşat Geze de hazır bulundu.

"Siyasetin yapılacağı bir zaman değil"

Usta, "Hükümetin FETÖ ve diğer terör örgütleriyle mücadelesini desteklediğimizi açık bir şekilde ortaya koyuyoruz. Siyasetin yapılacağı bir zaman değil. Ülkenin bekasıyla ilgili bir sorunla karşı karşıyaysak her türlü siyasi kaygıyı bir tarafa bırakıp bu mücadeleyi destekliyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi'nin desteği hükümetin yanındadır" dedi.

"Halkın söylediği her şey karşısında boynumuz kıldan ince"

Hukukun üstünlüğünün esas olması gerektiğini belirten Usta, "Hukuk herkes açısından bağlayıcı olmalıdır. Bu gün ülkeyi yönetenler Anayasa'yı çiğniyorlar, hukuku çiğniyorlar, kanunları çiğniyorlar. Sayın Cumhurbaşkanı'nın özellikle statüsüne baktığımızda Anayasa'nın ötesine geçen bir pozisyon kullanılıyor. Hukukun egemen olduğu fiili durum, kanuni durum veya yasal durum diye bir şey olmaz. Fiili durum kanuni durumun aynısıdır. Bunun ötesine çıkılmamalıdır. Anayasa'yı çiğnemekten Cumhurbaşkanı vazgeçmesi lazım. Eğer isteniyorsa bir başkanlık sistemi o zaman bunun yolu bellidir. MHP'nin sivil bir yasa yapma konusunda tutumu da ortadadır. Başkanlık sistemiyle ilgili getireceğiniz bir şey varsa bunları getirin. Meclis'te oylanır. 367 bulunursa doğrudan geçer. 367'nin altında olursa o zaman halka sorulur. Halkın söylediği her şey karşısında boynumuz kıldan ince. Üzerinde durulan şey anayasa çiğnenmesinden vazgeçilsin. Türkiye rejim ve sistem tartışmalarıyla vakit kaybetmesin" diye konuştu.

"Yakışmıyor"

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke'nin açıklamalarına yönelik soruya cevap veren Usta, "Çok çirkin. Yakışmıyor. Bu konuda herkesin sicilinde biraz bozukluk olabilir fakat MHP ve MHP Genel Başkanı'nın sicilinde hiç bir bozukluk yok. Bizim tavrımız ve görüşlerimiz çok net. Biz hiç zikzak yapmadık. Biz başından itibaren parlamenter sistemden yana olduğumuzu ifade ediyoruz. Burada endişeye mahal verecek bir durum yok. Bu açıklamaları çok çirkin bulduğumu ifade edeceğim sadece" şeklinde konuştu.