Türkiye Voleybol Erkekler 1. Ligi'nde 2016 - 2017 sezonunun açılış müsabakası olma özelliği taşıyan maç Atatürk Spor Salonu'nda oynandı. Bu sezon kurduğu iddialı kadroyla ligde üst sıraları hedefleyen Büyükşehir maça çok iyi başladı. Salonu dolduran 500 civarındaki sporseverin desteğiyle ilk seti 25 - 23 kazanan turuncu yeşilliler 1 - 0 öne geçti. Çabuk demoralize olan genç rakipleri karşısında ikinci sette adeta şov yapan Büyükşehir, rakibini 25 - 10 ile geçerek, setlerde durumu 2 - 0'a getirdi.
Skorun verdiği rahatlıkla 3. sete olmadık hatalarla başlayan turuncu yeşilliler baştan sona geride götürdüğü oyunu 22 - 25 kaybetti.
Setlerde durum 2 - 1'e gelirken Büyükşehir'in toparlanması uzun sürdü. 4. Seti 20 - 25 kaybeden Malatya Büyükşehir Belediyesporlu voleybolcular büyük avantaj yakaladıkları maçı uzatmaya götürdü: 2 - 2. salonun da coşkusuyla tie break (galibin belirlenmesi) setine iyi başlayan turuncu yeşilliler Ahmet ve yeni transferlerinin oyuna ağırlığını koymasıyla seti 15 - 9 kazandı.
'İnşallah hedeflediğimiz başarıyı gösterebiliriz'
Sezonun ilk maçında parkeden 3 - 2 üstünlükle ayrılan Büyükşehir, 2 puan kazanırken, 1 puanı da rakibine kaptırdı. Maç sonrası galibiyeti kutlayan turuncu yeşillilerde kulüp başkan yardımcısı Seyfullah Özdemir, 'Sezona galibiyetle başlamak güzel bir duygu ancak daha erken koparabilirdik maçı. Bu sezon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır ve kulüp başkanımız Orhan Bey'in katkısıyla iyi bir ekip oluşturduk. İnşallah hedeflediğimiz başarıyı gösterebiliriz' diye konuştu. Kulüp antrenörü Kamil Özbey ise, 'Sezonun ilk maçları biraz sıkıntı olur. Ama çok şükür kazandık. Tabi rakibi daha erken oyundan düşürebilirdik. 3. sette kazanabilirdik. O açıdan bakıldığında bir puan kaybettik. Yeni bir takımız ilerleyen haftalarda daha uyumlu bir ekip olacağız' şeklinde konuştu.