Rusya'nın Chevakata Vologda takımını eleyerek Eurocup Women'da C Grubu'nda yoluna devam eden Samsun Canik Belediyespor, Galatasaray, Rusya'nın Dynamo Novosibirsk ve Letonya'nın TTT Riga takımlarıyla mücadele edecek.

Samsun Canik Belediyespor, tarihinde ilk kez katıldığı Avrupa arenasında eleme turunu geçerek adını gruplara yazdırdı. Eurocup Women'de ülkemizi temsil eden Mavi-Beyazlılar, eleme turunda Rusya'nın Chevakata Vologda takımını Samsun'da 82-79, deplasmanda da 70-61 yenerek gruplara kalmayı başardı. C Grubu'nda mücadele edecek olan Mavi- Beyazlılar, Galatasaray, Rusya'nın Dynamo Novosibirsk ve Letonya'nın TTT Riga takımları ile ilk 2ye girme mücadelesi verecek. Samsun ekibi Avrupa kupasındaki ilk maçını 26 Ekim'de deplasmanda Rus ekibi Dynamo Novosibirsk ile oynayacak.

Tur Öztürk'e armağan

Öte yandan Canik Belediyespor Onursal Başkanı Osman Genç, FIBA Kadınlar Euro Cup ön eleme turu rövanş maçında alınan Chevakata Vologda galibiyetini yoğun bakımda olan koç Mehmet Can Öztürk'e armağan etti. Genç, "Mehmet Can Öztürk kardeşimizin biran önce sağlığına kavuşup aramıza dönmesini bekliyoruz. Tur'u ona armağan ediyoruz"dedi.

Avrupa'da da sesimiz çıkıyor

Geçen sene Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'ni 7. bitirerek Avrupa kupalarına gitme hakkını kazanan Samsun Canik Belediyespor, ön eleme turunda Rus ekibi Chevakata Vologda'yı her iki maçta da yenerek Avrupa kupalarında gruplara kaldı. Başarıyı Avrupa kupalarına kalarak taçlandırdıklarını söyleyen Samsun Canik Belediyespor Onursal Başkanı Osman Genç, ' Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren spora,sporcuya ve tesisleşmeye büyük önem verdik. Neticesinde bugün birçok branşta bir sporcu ordumuz var. Takım ve bireysel halinde Türkiye, Avrupa,Balkan,Dünya şampiyonluklarımız var. Samsun Canik Belediyespor basketbol takımımız ise bizim adeta gözbebeğimiz. 4 yıldır başarıyla Canik'in ve Samsun'un adını Süper Ligde duyuruyor. Bundan sonra da Avrupa'da duyurmaya devam edecek' dedi.

Hiçbir başarı tesadüf değildir

Sporda kurumsallaşma yolunda önemli mesafeler katettiklerini ifade eden Başkan Genç,' Canik Belediyesi Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi projemiz için ilk kazmayı vururken bugünleri planlamıştık. Bu tesisten Türk sporuna hizmet edecek başarılı sporcularımızın, takımlarımızın olacağının hayaliyle çalıştık. Hiçbir başarı tesadüf değildir. İşte bu gayretin, bu çalışmanın bunun en güzel meyvelerinden birini daha topluyoruz. İnanıyorum ki Canik markasını bayan basketbol takımımız başarıyla Avrupa'da temsil edecektir"diye konuştu.

Onu özlüyoruz

Buruk bir sevinç yaşadıklarını ifade eden Başkan Genç, ' Kulübümüzün koçu Mehmet Can Öztürk'ün rahatsızlığı nedeniyle oyuncularımız moralsiz bir şekilde Rusya'ya gitmişlerdi. Hocamız ile iki yıldır birlikte çalışıyoruz. Son iki yıldaki başarılarımızın en büyük pay sahiplerinden biri Mehmet Can Öztürk kardeşimdir. Bu anlamda Canik ailesi olarak bu galibiyeti, bu turu, takımı bu noktalara getiren baş mimarlardan biri olan hocamız Mehmet Can Öztürk'e armağan ediyoruz. İnşallah hocamız en yakın zamanda sağlığına kavuşacak' dedi.

Hocamıza armağan

Başkan Ercan Bayrak, Eurocup Women'da turu geçtikleri için mutlu olduklarını belirterek, "Bu başarıyı yoğun bakımda yatan başantrenörümüz Mehmet Can Öztürk'e armağan ediyoruz" dedi

Samsun Canik Belediyespor Başkanı Ercan Bayrak, ilk kez katıldıkları Avrupa kupalarında Rus takımı Chevakata Vologda'yı her iki maçta da iyi oyunla yenip, elediklerini söyledi. Başkan Bayrak, "Samsun'u Avrupa'da temsil edeceğimiz için mutluyuz. Galibiyeti yoğun bakımda yatan başantrenörümüz Mehmet Can Öztürk'e armağan ediyoruz. Öztürk, halen yoğun bakımda uyutuluyor. Doktorlar kolunu oynatmasının iyileşmesi açısından sevindirici olduğunu söyledi. Biz de başantrenörümüzün bir an önce sağlığına kavuşup takımın başına dönmesini umut ediyoruz" diye konuştu.