Samsun Gazeteciler Cemiyeti ile 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti'nin birleşmesi sürecinde kurul tarafından belirlenen üye listesi, her iki cemiyetin de onursal başkanı seçilen Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun tarafından 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mahmut Erdoğan'a teslim edildi.

Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun yaptığı açıklamada, "Samsun'da iki cemiyetin varlığı, bu işi samimiyetle yapan, ekmek olarak gören bütün gazeteci arkadaşlarımız tarafından memnuniyetsizlikle karşılanıyordu. İki cemiyet başkanı arkadaşımız, benden bir ağabey görevi yapmamı istedi ve birleşme talebinde bulundular. Bundan bir süre önce yapılan ve benim de katıldığım toplantıda, birleşme konusunda mutabakata varıldı. O süreçte, üyelerin yeniden belirlenmesi konusunda bir kurul oluşturuldu. Samsun'daki mesleklerinde uzun süre çalışmış, ağabey konumuna gelmiş arkadaşlarımız tarafından ve iki cemiyet başkanının da katıldığı kurul toplantısında bu üyeler belirlendi. Gelinen noktada kurul tarafından belirlenen üye listesini, 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, sevgili Mahmut Erdoğan kardeşime teslim ediyorum. İki cemiyetin birleşmesi noktasındaki bana verilen görevi de bu şekilde tamamlamış oluyorum" dedi.

"TEK CEMİYETE İHTİYAÇ VAR"
Samsun'da güçlü bir basın camiasının oluşturulması için birkaç cemiyete değil, tek bir cemiyete ihtiyaç olduğunu ifade eden Erdoğan ise, "Bu anlamda Necdet Uzun başkanımızdan birleşme konusunda önderlik yapmasını istemiştik. Cemiyet başkanları ve başkan yardımcılarının katıldığı toplantıda Onursal Başkanımız Necdet Uzun'a yetki verdik. Bir komisyon oluşturuldu ve bu komisyon iki cemiyetin yetkililerinin de katıldığı toplantıda üye listesini hazırladı. Bundan sonraki süreçte de iki cemiyet, üye listelerini gördükten sonra yeniden değerlendirecek. Ardından genel kurul yapıp güçlü bir gazeteciler cemiyeti oluşturulması sürecini tamamlamış olacağız" diye konuştu.
Erdoğan, en kısa sürede genel kurul tarihinin belirleneceğini de sözlerine ekledi.