Tokat S.S. Sanayi Sitesi Kooperatifi tarafından düzenlenen aşure dağıtım programına katılan Başkan Eroğlu, sanayi çalışanlarına aşure ikram etti. Daha sonra 'Küçük Sanayicilerin Büyük Ortaklığı Projesi' çerçevesinde 12 milyon 500 bin euroluk atölyede makine ve ekipmanların kurulduğu tesisi gezen Başkan Eroğlu, Tokat Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Fehmi Çankaya'dan bilgi aldı.
Tokat Sanayi Sitesi'nin şehir dışına taşınması için yapılan çalışmalar ve süreci değerlendiren Başkan Eroğlu, yeni sanayi sitesinin öncülüğünü yapmak amacıyla kanuni olarak yeni bir kooperatif kurulduğunu ifade ederek 'Bir takım yasal eksiklikleri tamamlandığında kooperatif tamamlanmış olacak ve hali hazırdaki kooperatifimiz buranın kapanması ve buranın dönüşümü ve değişimiyle fesholacak. Belirlemiş olduğumuz alan imar dışındaki bir alandı ve imar içerisine almak için Belediye Meclisimizde bir karar alarak imar sınırları içerisine aldık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yaptığımız yazışmalar neticesinde bir ay önce onaylandı ve sanayi alanı ve imar içerisine alınması bakanlıkça kabul edildi. Önümüzde birkaç aşama daha var. Tarım İl Müdürlüğü'nden mera vasfından çıkartılarak hazineye başvurarak satın alınması ve sanayi alanı olarak belirlenmesini sağlayacağız' dedi.
Yeni sanayi sitesinin doğalgaz, alt yapı, DSİ ile kanal ve zemin görüşleri ve raporlama işlemlerini yıl sonuna kadar hallederek 2017 bütçesine dahil edeceklerini ifade eden Başkan Eroğlu, 'İnanıyorum ki 2 yıl gibi bir sürede modern, çevreci bir sanayi sitesini inşa etmiş olacağız. Yeni sanayi sitesinde Tokat'ın yeşiline yakışır bir şekilde su arıtmadan doğalgaza, kimyasal atıktan ağaçlandırma ve peyzaja kadar çevresel faktörleri ve dengeleri korumaya özen göstereceğiz. Yeni sanayi sitesini de artık işler hale getireceğiz ve bu eski alanın dönüşümüne başlayacağız. Bu eski alanı şehrimize kazandırmak için çalışacağız. Bu çalışmalarımızın en büyük sebebi esnafımızı daha da güçlendirmek içindir. 40-50 Yılda bir sermaye el değiştiriyor. Kendini yenilemeyenler gelişmiyor ve beraberinde çöküş başlıyor. İnşallah yeni yapacağımız sanayi sitesi esnafımızı geliştirerek daha da güçlü hale getireceğiz. Bundan sonra söz sanayi esnafımızın. Bu konuda her zaman dediğimiz gibi esnafımızın yanındayız. Farklı bir fayda beklemiyoruz. Sırf belediye kendi için böyle bir işe kalkışmıyor. Belediyenin tek derdi var, sorunları birlikte çözerek daha iyi bir gelecek hazırlamaktır. Bütün esnaflarımıza hayırlı olmasını diliyorum' diye konuştu.
Tokat’ta modern sanayi sitesi çalışması
TOKAT haberleri