Düzenlenen etkinlikte destek amacıyla görme engellilere eşlik eden Fatsalı vatandaşlar, gözlerine siyah bandaj takarak beyaz bastonla oluşturulan dubaların arasından yürüyerek empati yaptılar.
Görme engelli vatandaşlarında katıldığı etkinlikte engelli vatandaşlar, kendilerinin gören insanlardan farklarının olmadığını tek farklarının gözlerinin kapalı olması olduğunu söylediler.
Düzenlenen etkinliğe katılan vatandaşlar, parkurda yürüdükten sonra görme engelli kişilere her zaman yardımcı olunması gerektiğini belirttiler.
Etkinlik sonrası bir açıklama yapan Fatsa Gençlik Merkezi Kişisel Eğitim Atölyesi Eğitmeni Sadettin Çelik, 'Görme engellilerin, bastonlu insanların ülkemizde ne kadar zorluk çektiğini, tüm dünyada ne kadar zorluk çektiğini çevremizdeki vatandaşlarımıza anlatmaya çalıştık. Görme engelli vatandaşlarımıza her zaman yardımcı olmamız gerektiğini anlatmaya çalıştık. Buradaki kişiler bize bu konuda yardımcı oldular ve onlarında düşüncelerini aldık bu etkinliğimizde. Bundan sonra bastonlu ve engelli insanların ne kadar zorluk çektiğini gören vatandaşlarımız onlara her konuda yardımcı olacaklardır' dedi.
Etkinliğe katılan herkese Fatsa İlçe Gençlik Merkezi personelleri çeşitli ikramlarda bulundular.
Fatsa’da 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü etkinliği
ORDU haberleri