'Yeniden yargılama için başvurun'

İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi, geçtiğimiz günlerde FETÖ mağduru Metro Holding Kurucu Onursal Başkanı Galip Öztürk hakkındaki hapis cezasının infazının durdurulması ve yargılanmanın yenilenmesine karar verdi. Bu karar sayıları hiç de azımsanmayacak kadar çok olan diğer FETÖ mağdurları için de umut olacak.

İDDİALAR KANITLANMALI

Yargı yetkisinin Türk milleti adına sadece bağımsız mahkemeler tarafından kullanılabileceğinin altını çizen Öztürk'ün avukatı Tuncay Çaltekin, 'FETÖ/PDY terör örgütünün üyesi olduğu iddiasıyla açığa alınan, ihraç edilen, tutuklanan "hakim ve savcılar" yıllardır özel yetkili sıfatlarıyla karar vermişlerdir. Bu hakim ve savcılar hakkındaki iddialar kanıtlandığında, bu kişilerin hakim ve savcı sıfatıyla yargılama yapmadıkları, terör örgütünün kendilerine örgüt yapılanması kapsamında hakim - savcı olma görevi verildiği ve bu doğrultuda hareket edildiği ortaya konulacaktır' dedi ve mağdurların yeniden yargılama için başvuruda bulunması gerektiğini kaydetti.

EMSAL KARAR

İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Metro Holding Kurucu Onursal Başkanı Galip Öztürk ile ilgili verdiği kararın emsal niteliği taşıdığının altını çizen Av. Çaltekin, bu kararla, FETÖ/PDY örgütüne üye olduğu iddia edilen kişiler tarafından yapılan yargılamalarda, örgütün kurmaca deliller ile yargılamaya müdahale ettiğinin ortaya konulması ile yargılamaların yenilenmesinin gerektiğinin net bir biçimde vurgulandığını söyledi.

BAŞVURU YAPIN

Galip Öztürk dışında çok sayıda FETÖ mağdurunun olduğunu ve bunların da ciddi cezalar aldığını belirten Çaltekin, FETÖ/PDY'nin mağdur ettiği herkesin yargılamanın yenilenmesi yönünde başvuru yapmasının faydalı olacağının altını çizdi. Çaltekin; İzmir'de, Hatay'da, Iğdır'da, Sakarya'da benzer davaların olduğunu, mağdurların yargılama süreçlerinde terör örgütü üyesi oldukları bilinmeyen hakimlere haklılıklarını anlatmaya çalıştıklarını ancak seslerini duyuramadıklarını hatırlatarak, 'Burada hepimizin görevi, bu mağduriyetleri ortadan kaldırmaktır. Süreç içerisinde demokrasi şehitleri ve ailelerinden sonra en fazla mağdur olanlar, bu hakim ve savcılar tarafından tutuklanan ve haklarında haksız mahkumiyet kararları verilenlerdir. Mülkün temeli olan adaletin sağlanmasının ve vatandaşların adalete ve hukuka olan güvenlerinin geri kazandırılmasının tek yolu, bu hakim ve savcıların katıldığı yargılamaların gözden geçirilmesi, tarafsız ve bağımsız mahkemelerce yeniden yargılamaların yapılmasıdır. İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen karar, yargılamaların yenilenmesi talepleri bakımından anahtar vazifesi görecek, artık mahkemelerce bu kararlar daha kolay verilebilecektir. Buradan şahsen, FETÖ/PDY'nin mağdur ettiği herkesin yargılamanın yenilenmesi yönünde başvuru yapmasının faydalı olacağı kanaatindeyim' dedi.

NECDET UZUN 3 GÜN ÖNCE YAZMIŞTI

Haber Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun, 3 gün önce yazdığı 'Adalet' başlıklı köşe yazısında, 'Bu karar, FETÖ mağdurları için de bir umut ışığı olmuştur... Çünkü, gün gelir adalet herkese lazım olur!..' diyerek Galip Öztürk için verilen yeniden yargılanma kararının üstünü çizmiş ve FETÖ mağdurlarının yeniden yargılanmalarının önünün açıldığını ifade etmişti.

NECDET UZUN'UN 'ADALET' BAŞLIKLI KÖŞE YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ