Samsun TSO kurum içi kapasite geliştirme programları çerçevesinde, Business Factory işbirliği ile 'Problem Çözme Teknikleri' konulu eğitim düzenledi. Samsun TSO Davut Altan Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleşen eğitime, Samsun ilçeleri oda ve borsaların personelleri de katıldı. Eğitimin açılışında konuşan Business Factory Uzmanı Oğuzhan Acar, Samsun'da kurulan Businesss Factory'in, artık Türkiye'nin birçok bölgesinde çalışan ve hizmet sunan bir marka haline geldiğini belirterek, 'Business Factory bir Samsun markasıdır. Business Factory olarak bölgedeki ihtiyaç ve beklentilere her zaman çözüm sunmak için hazırız' dedi.

'Problemlerin üstesinden gelebiliriz'

Eğitim kapsamında konuşan Business Factory Danışmanlık Uzmanı Esra Taşçı, yaptığı sunumda, değişen dünya kapsamında artık problemlerin türlerinin de kapsamlarının da değiştiğini ve bu doğrultuda problemlerin üstesinden gelmenin zorlaştığını belirtti. Taşçı, 'Ancak, problemlerin üstesinden gelmemiz imkansız değil. Problemlerin en etkin şekilde çözüme kavuşabilmesi için ilk olarak yapılması gereken şey problemi doğru ve sonuca ulaşabilecek şekilde tanımlanmasıdır. Tanımlanabilen problemlerin çözümü, ilgili verilerin toplanması, çözüm yollarının belirlenmesi ve uygulanması ile çok daha kolay sonuca ulaşabilecek şekilde çözülebilir' diye konuştu.
Takım çalışmasının da yapıldığı eğitim sonunda katılımcı personele, belge verildi.

Murzioğlu: 'Eğitimler devam edecek'

Personele verilen eğitimler hakkında değerlendirmede bulunan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, 'Değişen koşullarda Odalar ve Borsalar gibi iş destek mekanizmaları olarak üyelerimize daha iyi hizmet verebilmek ancak kurumsal kapasitelerimizi geliştirerek gerçekleştirebiliriz. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizler de çalışan personelimize yönelik olarak dört eğitimden oluşan bir program oluşturduk. Kurum kültürü, müşteri ilişkileri yönetimi, etkin zaman yönetimi ve yeni çağın problem çözme teknikleri eğitimlerinden oluşan programın sonuncusunu bugün tamamladık. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası olarak çalışanlarımıza yönelik eğitim programlarımıza devam edeceğiz' ifadelerini kullandı.