Yapımı tamamlanan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi binasının açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ terör örgütünün ve elebaşısının dinde açtığı yaraları gündeme getirdi. 15 Temmuz gecesi yaşanan hadisenin Türkiye'ye dinde baş gösteren sapkınlıkların ne tür felaketlere neden olabileceğini gösterdiğini belirten Erdoğan 'Bunlar insan fıtratını tahrip eden bir örgütün mensuplarıdır. Bu örgütün elebaşısı ehli sünnet geleneğinde olmayan kimliksiz bir güruh yetiştirmiştir. Hiç düşünmeden yalan söyleyebilmişler, her türlü gayri meşru işe imza atmışlardır. Siyasi cinayetlerden casusluğa, vatana ihanete kadar herşey bu örgütün mensuplarının gözünde meşrudur. Bunlar 15 temmuz gecesi olduğu gibi kendi milletine sivil insanlara dahi ateş edebilmişlerdir. Örgüt liderini mehdi olarak görmeleri ve kendilerine şah damarlarından daha yakın olarak görmeleri daha büyük sapkınlıktır. Şah damarından bize daha yakın olan tek güç vardır. O da Rabbimizdir. Rabbimizden başka bize şah damarından daha yakın olan hiçbir güç yoktur. Daha acı olan ise, bu örgütün 4 yıl boyunca hizmet, eğitim, hayr gibi dini kavramları kullanması, altın nesil iddiasıyla toplumun gözünü boyamasıdır. Zira hepimiz helali haram, haramı helal kılmanın ancak Allah'a mahsus olduğunu çok iyi biliyoruz. Dinimizde yasakların bin 400 yıl önce çok sahih bir şekilde ortaya konulduğunun da farkındayız. Tüm bunlara rağmen hoca kıyafeti giymiş bir şarlatan, yıllarca hurafelerle insanlarımızı kandırmayı başarabiliyor. Bu yanlış gidişi siz düzelteceksiniz' dedi.
'Bizim ablalarımız, ağabeylerimiz burada'
'Ben Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin mensuplarını, öğrencilerini geleceğin aydınlık Türkiye' sinde o dindar nesli çok daha farklı olarak karşımda görüyorum' diyen Erdoğan 'Bu şahıs sapkın ideolojisini yaymak için uzun bir dönem cami kürsülerini bile kullanabilmiştir. Ama artık buraları siz onlara bırakmayacaksınız. Teslim etmeyeceksiniz. Bunların ablaları var. Bizim ablalarımız burada. Onların ağabeyleri var. Bizim ağabeylerimiz burada. Onun için iyi yetişeceğiz. İyi okuyacağız. Başta Kuran, Hadis, Tevsir, Arapça, Kelam. Bütün bu ilimlerde inşallah iyi bir noktaya varacağız. Ben sizlere inanıyorum. İlahiyat Fakülteleri ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bir nefis muhasebesini yapması gerektiğine inanıyorum. Bu manzara bize dinimizin anlatılması ve anlaşılması konunda önemli boşlukların olduğuna işaret ediyor. Şüphesiz bunlar tek parti döneminde dine ve dini hayata olan sorunlu bakışın etkisi çoktur. Çünkü bu dönem Kuran-i kerimin gizli bir şekilde öğrenilmek zorunda kalındığı çok zor bir dönem olmuştur. Camiler yıkıma terk edilmiş, dini eğitim yasaklanmış, ölümleri yıkayacak kişi bile bulunamamış. Alimler dert es edilmiş, kamusal alanda mütedeyyin insanların kendi kimlikleri ve var olmasına iman verilmemiştir. Buda dini anlamda ciddi bir boşluğun oluşmasına neden olmuştur.
FETÖ elebaşı gibi şarlatanlar da oluşan bu boşluğu fırsata çevirmişlerdir. Bizim geçmişe takılıp kalmadan bu yaşananlardan ders çıkartarak geleceği planlamamız gerekiyor. Bir daha FETÖ varı yapılan milletimize, gençlerimize musallat olmasının önüne geçecek adımları atmamız gerekiyor. Bunun yolu dini bilgisi yüksek, ilmini amele çevirebilen toplumla beraber olan, mütevazilikten taviz vermeyen hocalarımızın sayısının artmasından geçiyor. Unutmayalım tabiat boşluk kabul etmez. Siz olmayınca sahneyi bezirganlar, takke ve cübbe ile göz boyayan şarlatanlar alıyor. Yunus'un güzel bir ifadesi var 'dervişlik olayı taç ile hırka, biz bile alırdık otuza kırka' Dervişlik o kadar ucuz değil. Kabiliyet ve irfan gerektiriyor. 'ilim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsen bu nice okumaktır' siz bunlardan değilsiniz. Siz irfan sahibi arifler ve arifeler olarak geleceği inşa edeceksiniz. İhya edeceksiniz' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rize’de


RİZE haberleri