Ziraat Türkiye Kupası'nda yarın Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Tuzlaspor, Ülker Stadyumu'nda '500T' otobüsü ile gidiyor.

Tuzlaspor Kulübü Başkanı Ahmet Çabuk, profesyonel ligler arasında ciddi bir gelir farkı olduğuna dikkat çekerek, "Takım otobüsümüz olmasına rağmen Fenerbahçe maçına '500T' ile gideceğiz. Kulübümüzün ekonomik anlamda bir sıkıntıda olması söz konusu değil. Amacımız tamamen profesyonel ligler arasındaki gelir-gider dengesizliğine dikkat çekmek. Spor Toto Süper Lig'de kulüpler çok büyük gelirler elde ederken, alt liglerde ekonomik anlamda sıkıntı yaşayan çok fazla kulüp var. Dolayısıyla alt liglerdeki kulüplerin sesini duyurabilmek için yönetim kurulu ile birlikte böyle bir karar aldık" dedi.

Başkan Ahmet Çabuk ayrıca, '500T' Tuzla Şifa Mahallesi - Cevizlibağ hattının Tuzla ile özdeşleşmiş bir hat olduğunu hatırlatarak, o nedenle bu hattı seçtiklerini belirtti.

ÜZERİNDE GÜNEŞ BATMAYAN OTOBÜS HATTI

'500T' otobüs hattı 75 durak ile İstanbul'un en uzun otobüs durağı olarak biliniyor. Bu hat ile başlangıç durağından son durağa varış ortalama 3 saati bulabiliyor. Bu yönüyle hat, sosyal medyada üzerinde güneş batmayan otobüs hattı olarak tanımlanıyor.