KESK Samsun Şubesi üyeleri, Ankara'da dün yapılması planlanan 'İşimize ve geleceğimize sahip çıkıyoruz. Bu ağır saldırıyı da püskürteceğiz' mitinginin güvenlik gerekçesiyle yasaklanmasına tepki gösterdi. Uğur Mumcu Parkı'nda toplanan sendika üyeleri, kararı protesto etti. KESK Samsun Dönem Sözcüsü İsmail Yavuz, AK Parti'nin özellikle son bir yıldır neredeyse her etkinliklerini 'güvenlik' gerekçesiyle' yasakladığını savunarak, 'Güvenlik gerekçesinin bir inandırıcılığı, karşılığı ve gerçekliği bizim nezdimizde yoktur' dedi.

EĞİTİM EMEKÇİLERİ AÇIĞA ALINDI

1 Eylül'de çıkarılan 672 sayılı KHK ile sendikalarına üye 600'e aşkın arkadaşlarının açığa alındığını ve ihraç edildiğini belirten Yavuz, okulların açılmasına 10 gün kala 9 bin 843'ü Eğitim-Sen üyesi olmak üzere 11 bin 301 eğitim emekçisinin de açığa alındığını kaydetti. Bu saldırılara karşı KESK olarak, 28 Eylül'de mücadele programı başlattıklarını ve kamuoyuyla paylaştıklarını dile getiren Yavuz, 'Mücadele programında 12 Ekim'de İstanbul, İzmir ve Diyarbakır'dan 'İşimize ve geleceğimize sahip çıkıyoruz. Bu ağır saldırıyı da püskürteceğiz' şiarıyla 3 koldan yola çıkarak, onlarla ile uğrayacak olan yürüyüş kollarının katılımıyla 15 Ekim'de Ankara'da merkezi bir miting yapacağımızı belirtmiştik' diye konuştu.

MÜCADELEMİZİ ENGELLEYEMEYECEK

Mitingin güvenlik nedeniyle iptal edildiğini belirten Yavuz, "Devlet, güvenlik gerekçesiyle toplantı ve gösteri hakkını yasaklayamaz. Aksine devlet, toplantı ve gösterilerin güvenliğini sağlamakla yükümlüdür. Güvenlik gerekçesinin bir inandırıcılığı, karşılığı ve gerçekliği bizim nezdimizde yoktur. Mitingimizin yasaklanmasını şiddetle kınıyoruz. Yasaklar ne geçmişte ne bugün ne de gelecekte haklı, meşru ve filli mücadelemizi engelleyemeyecek' diye konuştu.

Zeynep Irmak ÖCAL