CHP Atakum İlçe Başkanlığı'nın yeni binası, törenle hizmete girdi. İlçe Başkanı Cemil Deveci'nin ev sahipliğinde gerçekleşen ve partililerin yoğun ilgi gösterdiği açılışa, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP Samsun Milletvekilleri Kemal Zeybek ve Hayati Tekin, CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, il teşkilatı yöneticileri ve ilçe başkanları katıldı.

TEK ADAM DEVLETİNE DÖNÜŞÜYOR

Etkinliğin sadece bir açılış olmadığını ifade eden CHP Atakum İlçe Başkanı Cemil Deveci, "Bu açılış bir birliktelik, bir dayanışma ortaya koymaktır. Bizim öncelikli hedefimiz, yerel seçimleri kazanmak ve Atakum'u geri almaktır. Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. İçerde ve dışarıda savaş halindeyiz. Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, adım adım parti devletine dönüştürülüyor. 15 Temmuz kalkışmasıyla parti devleti, tek adam devletine dönüşme sürecine girdi. Sadece seçim kazanmak için değil, ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği için koşulsuz bir şekilde çalışmak zorundayız" dedi.

İNSANLAR KAYGI İÇERİSİNDE

Daha sonra kürsüye gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Türkiye'de insanların kaygı içerisinde yaşamaya başladığını ifade ederek, "Türkiye sürekli bir olağanüstü hal içerisinde. 15 Temmuz darbe girişimine karşı hep beraber mücadele ettik. Fakat biz dünyada diktatörlerin iktidar gücünü kullanarak ülkelerini 'tek adam' rejimine nasıl taşıdığını biliyoruz. Darbeler bizim partimizi kapattı, darbenin ne olduğunu biliriz. En önce biz karşı çıkarız. Bizim geleneğimiz, darbe şemsiyesi altında büyüyen cemaatlerin geleneği değildir. Bizim geleneğimizde onlarla ittifak yoktur. O yüzden cesaretle diyoruz ki, bu darbenin siyasi ayağını ortaya çıkaracağız" diye konuştu.

KAPILARI AÇANLARDAN HESAP SORUN

Yapılmak istenenin darbenin siyasi ayağını örtmek olduğunu öne süren Tezcan, "Bu darbeyle mücadele etmenin yolu, parlamentoyu devre dışı bırakmaktan değil, etkili bir şekilde çalıştırmaktan geçer. Bu darbeyle hesaplaşmanın yolu, ucu nereye giderse gitsin darbenin siyasi ayağını cesaretle ortaya çıkarmaktan geçer. 45 günde OHAL'i bitireceğiz diyenler, şimdi 1 seneden söz etmeye başladılar. Çünkü sınırsız iktidar kuvvetiyle darbe girişiminin siyasi ayağını örtmek istiyorlar. Şimdi diyorlar ki, biz darbe ile mücadele ediyoruz, siz darbecilere karşı bizim mücadelemize itiraz ediyorsunuz. Zerre kadar FETÖ ile mücadelede samimiyseniz, dün kucak kucağa oturduğunuz örgütle bugün mücadele etmeye niyetliyseniz, sonuna kadar varız. Ama ilk önce devletin kapısını bunlara açanlardan hesap sorun" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek CHP Atakum İlçe Başkanlığı'nın açılışı gerçekleştirildi.

Barış BUDANOĞLU