TBMM Genel Kurulu'nda HDP'li bir vekilin Cizre'deki operasyonda mahsur kaldığı ve hayati tehlikesinin bulunduğu iddiası üzerine çıkan gerginlikten sonra görüşmelere bir saat ara verildi.

Meclis Başkanvekili Pervin Buldan yönettiği Genel Kurul'da gündem dışı söz alan HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın Cizre'de bulunduğunu ve Sarıyıldız dahil sivillerin hayati tehlikesi olduğunu ifade etti.

CHP'Lİ VEKİLİN ÖNERİSİ ORTALIĞI KARIŞTIRDI

Güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda 10'a yakın yaralının bulunduğu ve ambulansların bölgeye ulaştırılmadığını iddia etmesinin ardından CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, birleşimi yöneten Pervin Buldan'dan görüşmelere bir saat ara verilmesini talep etti. AK Parti sıralarından bu talebe itiraz edilmesi üzerine Meclis'te gerginlik yaşandı.

ALA İLE TELEFONLA GÖRÜŞÜLDÜ

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, İçişleri Bakanı Efgan Ala ile telefonla görüştüğünü ve durumun anlatıldığı gibi olmadığını söyleyince CHP ve HDP'li vekillerce sıraların üzerine vurularak protesto edildi ardında da tartışma başladı.

Tartışmanın başlamasının ardından Buldan, oturuma bir saat ara verdi.