Yönetim Kurulu Toplantılarını farklı şehirlerde düzenleyen Yassı Çelik İthalat, İhracat ve Sanayiciler Derneği (YİSAD), son toplantılarını Samsun'da gerçekleştirdi. YİSAD Yönetimi, ayrıca, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nı da ziyaret etti. Davut Altan Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleşen buluşmada, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun'un ekonomik yapısı ve yatırım imkanları hakkında YİSAD Yönetimini bilgilendirdi.

YİSAD'lı iş adamlarını Samsun'a yatırım yapmaya davet eden Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, "Samsun Karadeniz kıyı çanağının en büyük ve en gelişmiş kenti. Samsun, Türkiye'nin Karadeniz'e açılan kapısı konumunda coğrafi konumuyla da önemli bir şehir. Türkiye'de sadece dört ile nasip olan hava, kara, deniz ve demiryolu ulaşım hatlarıyla Samsun bir lojistik kent konumunda. Türkiye'nin ilk lojistik organize sanayi bölgesi de ilimize kurulmaktadır. Samsun ayrıca, Bafra ve Çarşamba Ovalarıyla Türkiye'nin önemli tarım şehirlerinden biri. Samsun 5 organize sanayi bölgesi, 17 küçük sanayi sitesi ile ayrıca, bir sanayi kenti konumunda. Samsun camdan tekstile, metalden mobilyaya, bol ürün çeşidinin üretildiği bir şehir. Özellikle cerrahi aletler üretimi konusunda Türkiye'nin kümelenme merkezi konumunda. Ayrıca, iki yıl önce açtığımız fuar ve kongre merkezi de kentimize önemli katkı sağlıyor" dedi.

"Türkiye'de metal ihracatının yüzde 5'i Samsun limanından gerçekleştirilmektedir"

Samsun'un demir çelik sektörü hakkında da bilgi veren Murzioğlu,"İlimizde metal sektöründe faaliyet gösteren 375 üretici ve 45 ihracatçı KOBİ mevcuttur. Yıllık metal üretim kapasitesi yaklaşık olarak 1.5 milyon tondur ve Türkiye'de metal ihracatının yüzde 5'i Samsun limanından gerçekleştirilmektedir. Ağır metal sektörü, Samsun için ihracat potansiyeli ve istihdam seviyesi bakımından önemlidir. İlimizde genel olarak alaşımlı dökme demir, demir ve çelik çubuklar ve profiller, dökme kalıpları, örgülü tel, pompa ve valfler, oto yedek parça, inşaat demir çubukları üretimi yapılmaktadır. İhracat pazarlarımız arasında da Gürcistan, Rusya, Azerbaycan, Almanya, Irak, Cezayir, Fransa, ABD, Bulgaristan, İtalya ve Fas bulunmaktadır. Siz değerli sanayicilerimizi eğer yatırım yapacaksanız buyurun Samsun'a gelin. Başımızın üstünde yeriniz var. Ticaret ve Sanayi Odası olarak sizlere her türlü desteği vermeye hazırız. Samsun yatırım için sizler için de avantajlı bir şehirdir" diye konuştu.

"İnşallah yaptığımız ziyaret Samsun'a yatırıma vesile olur"

Samsun TSO Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette misafirperverliklerinden dolayı Murzioğlu'na teşekkür eden düzenleyen Yassı Çelik İthalat, İhracat ve Sanayiciler Derneği (YİSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Demiruz, "Derneğimiz 2002 yılında kuruldu. Amacımız, yassı çelik sektöründe bulunan sanayicileri, üreticileri, tüccarları aynı çatı altında toplamak. Bu faaliyetlerimiz çerçevesinde her altı ayda bir İstanbul dışında Anadolu'da bir kentte toplanıyoruz. Samsun 23'üncü gittiğimiz şehir. Samsun gibi bir şehirde olmaktan gerçekten çok mutluyuz. Samsun'da Yeşilyurt ailesinin güzel tesisini de gezme ve inceleme fırsatı bulduk. Hakikaten bir başarı hikayesi var orada. Türkiye'de deniz ve demiryolu taşımacılığını çok ciddi anlamda kullanamıyoruz. Samsun bu bağlamda çok önemli bir liman şehri. Onun ötesinde de limanın bir demiryolu bağlantısı mevcut. Samsun'da ayrıca fuar çok hoşumuza gitti. Lojistik olarak denizle bağlantısı birebir olan şehirlerimiz var. Bunların başında da Samsun geliyor. Bizim İstanbul dışına yaptığımız şehir gezilerimizde bazı üyelerimiz o bölgelerde yatırım kararı aldılar. İnşallah yaptığımız ziyarette Samsun'a yatırıma vesile olur" şeklinde konuştu.