'Bu hainleri lanetliyorum'
Kaplan, terörün ve terör örgütlerinin her zaman karşısında olduklarını, belirtti. Güvenliği engellemeyi, masum insanları korkutmayı ve öldürmeyi amaçlayan terör eylemlerinin birlik ve beraberlikle bitirileceğini ifade eden Kaplan, 'Ülkemizin istikrarını, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü, bağımsızlığımızı ve demokrasimizi hedef alan bu hainleri lanetliyorum. Hayatını feda ederek şehadet mertebesine erişen kahraman polislerimizi de rahmetle anıyorum. Mekanları cennet olsun. Yaralılarımıza da Cenab-ı Allah'tan şifa diliyorum. Bu saldırının son olmasını umut ediyorum' dedi.
'Gaziantep teröre geçit vermeyecek'
Gaziantep'in her zaman başarı, kardeşlik ve birliktelikle gündeme gelen önemli bir şehir olduğunu vurgulayan Kaplan, 'Gaziantep halkı teröre geçit vermeyecek, teslim olmayacaktır. Şehrimiz, ticareti ve sanayisiyle ülkemizin önemli üretim merkezlerinden biridir. Bugünkü hain saldırı başarılarımızı gölgeleyemeyecektir. Şimdi eskisinden daha çok kenetlenme vakti, şimdi kardeşlik destanı yazma vaktidir. Gaziantep halkı bir asır önce nasıl ki haine fırsat vermediyse bugün de aynı kararlılıkla yoluna devam edecektir. Gaziantep halkı gazi olur, şehit olur ama asla esir olmaz. Bu şehrin insanları esarete, düşmanlığa ve hainliğe geçit vermez' diye konuştu.
Kaplan, görevi başında şehit olan polislere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa ve Gaziantep halkına da başsağlığı diledi.


GAZİANTEP haberleri