Ülkenin değişik illerinden katılan 18 araçla 36 pilotun kıyasıya yarıştığı etkinlikteki etaba Veziroff Kulübü üyesi olan ve vefat eden "Nazım Çıplak Etabı" adı verildiği bildirildi.

Yoğun ilgi gösterilen ve kusursuz bir organizasyon olan yarışmadaki 4 etapta da heyecanlı dakikalar yaşandı. Zaman zaman küçük aksaklıklar yaşayan araçların kaza yapmaması ve olumsuz bir durumun yaşanmaması tüm izleyenleri mutlu etti. Eşsiz güzellikler arasında yapılan yarışı İlçe Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Garnizon Komutanı Selçuk Yılmaz, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, çok sayıda bürokrat daire ve kurum amir ve müdürleri, Vezirköprülüler, ilçe dışından gelen binlerce yarış sever izlerken, her türlü önlemin alınmış olması gözlerden kaçmadı.

"Bu yarışlar ilçe tanıtımına ciddi katkılar sağladı"

Veziroff Kulübü Başkanı Metin Yılmaz, bu etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen ve kendilerine yardımcı olan tüm kişi kurum ve kuruluşlara, araçlarıyla katılarak izleyenlere büyük heyecan yaşatan pilotlara teşekkür etti.

Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, bu tür etkinliklerin ilçe tanıtımına ciddi katkılar sağladığını belirterek Veziroff Kulübü'ne her zaman destek olacaklarını söyledi.

İlçe Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, bir gün önce yapılan kampın ardından güzel bir hava ve ortamda gerçekleşen etkinliğin ilçenin ve Kunduz Ormanları'nın eşsiz güzelliklerinin tanıtımına çok ciddi katkılar sağladığını ifade ederek, bu yarışlara Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın, Vezirköprü Kaymakamlığı'nın, Vezirköprü Belediyesi'nin katkı sağladığını belirtti. Kaşıkçı hem katılımcıların hem de izleyenlerin her yıl farklı bir heyecan yaşadığını, bir olumsuzluk yaşanmamasının sevindirici olduğunu dile getirdi.

Kupalar için özel tören

Yarışların bitmesinin ardından bir komisyon tarafından belirlenen kesin sonuçlardan sonra kamp alanında kupa töreni düzenlendi. Katkıda bulunanlara plaket verildi. Sınıf 1'de yarışma yapılmadığı için kupa verilmezken, sınıf 2'in birincileri 202 numaralı araç sürücüleri 77 puanla Volkan Günday, Murat Günday, sınıf 3'ün birincileri 306 numaralı araç sürücüleri 65 puanla Sinan Çelebi, Hasan Çelebi, sınıf 4'ün birincileri 404 numaralı araç sürücüleri 72 puanla Hasan Yurt, Fatih Yurt olurken, genel klasmanda 306 nolu araçları ile 62 puanla Sinan Çelebi- Hasan Çelebi kardeşler birinci, 303 nolu araçları ile Yıldıray Çil - Bayram Topal ikilisi ikinci, 305 nolu araçları ile Yalçın Dağlaroğlu - Miraç Vayni ikilisi 54 puanla üçüncü oldu. Dereceye girenlere kupaları protokol tarafından verildi.