Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şube Başkanı Dursun Kavuran, Türkiye'de yaşanan yüzde 4'lük araç artış sayısının Samsun'a da yansıdığını söyleyerek ''Ağustos ayı itibariyle Samsun'da kayıtlı 160 bin, dışarıdan gelen yaklaşık 55 bin araçla şehir içindeyse 200 bin araç trafikte. Yani 3 kişiye 1 araç düşüyor, bu da ciddi bir yük demek'' diye konuştu.

TOPLU TAŞIMAYA YÖNELİN
Samsun şehir merkezinde ciddi bir trafik yükü ve otopark sorunu olduğunu kaydeden Kavuran, ''Şu anda Türkiye'de kayıtlı 20 milyon 729 bin araç var. Samsun il merkezinde de kayıtlı 160 bin, bunun yanında da dışarıdan gelen diğer illere kayıtlı yaklaşık 55 bin araç var. Samsun'un tümünde, ilçeler de dahil olmak üzere 320 bin kayıtlı araç var. Hepsini ilave edersek 400 bin araç bulunuyor. Bu 3 kişiye 1 araç düşüyor demek. Bu sayı trafik sorunlarının yaşandığını gösteriyor. Vatandaşların biraz daha duyarlı olması gerekiyor. Vatandaşlar tek başına araç kullanmak yerine toplu taşıma kullansalar bu sorun çözülebilir'' ifadelerini kullandı.

5 YIL SONRA YOLLAR YETMEZ
Samsun'da bu hızla araç sayısı artmaya devam ederse 5 yıl sonra yolların yetmeyeceğini kaydeden Kavuran sözlerini şu şekilde sürdürdü: ''Yerel yönetimlerin otoparksız binalara ruhsat vermemesi gerekir. Zamanla bu trafiğin yoğunlaşmasıyla bir gün tek plakaların bir gün de çift plakaların çıkması gerekebilir. Kavşaklarda yarım saat, kırbeş dakika beklediğimiz günler gelebilir.''

Zerrin SOMUNCU