Samsun Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürü Ali Kukuş, mezarlık hizmetleriyle ilgili bilgi verdi.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisinde alınan kararla mezarlık hizmetlerinde bazı düzenlemelerin yapıldığını belirten Kukuş, il dışı cenaze nakillerinde 2 lira 25 kuruş olan tarifenin 1 liraya düşürüldüğünü, bazı hizmetlerden ise ücret alınmadığını ifade etti.

112 ACİL SERVİS GİBİ ÇALIŞILIYOR
Samsun ili ve ilçelerine 7\24 saat hizmet verdiklerini söyleyen Kukuş, 112 acil servis gibi çalıştıklarını ifade etti. Kukuş, 'Vatandaşlarımızın bir yakını vefat ettiği zaman 112'yi nasıl arıyorsa 188'i de arayarak, 'Şu hastanede cenazemiz var, evrakımız hazır, gelip alın' dediğinde hemen gidip alınıyor. Terme'nin Ambartepe beldesi olabilir, Yakakent'in Sarıköy beldesi olabilir kısacası Büyükşehir Belediyesinin sınırlarındaki vatandaşlarımızın cenazelerinin nakil işlemlerini yapıyoruz' şeklinde konuştu.

MEZARLIKLAR HAYATIN DİĞER YÜZÜ
İl dışı nakiller için de Samsun Büyükşehir Belediye Meclisinin bir fiyat tarifesi olduğunu aktaran Kukuş, bu tarifenin eskiden 2 lira 25 kuruş olduğunu ancak şimdi gidiş ve gelişlerin 1 liraya düşürüldüğünü belirtti. Kukuş, 'Mezarlıklar hayatın diğer yüzü, bizde vatandaşımızın üzgün olduğu bir zaman dilimde görev yapan kişileriz, burada vatandaşlarımızın üzüntülerini paylaşıyoruz. Her can ölümü tadacaktır, bu nedenle devlet memurluğundan önce insanız ve o acıyla buraya gelen vatandaşların acılarına da ortak oluyoruz' ifadelerini kullandı.

HİÇBİR ŞEKİLDE ÜCRET VERMEMELİLER
Cenaze işlemlerinde vatandaşların hiçbir şekilde çalışanlara hediye mukabilinde bir ücret vermemesi gerektiğini vurgulayan Kukuş, çalışanların zaten görevlerini yaptığını, bunun için de devletten maaş aldıklarını kaydetti. Kukuş, 'Vatandaşlarımızdan yıkama, kefenleme gibi işlerden eskiden ücret talep ediyorduk ama şu an Meclis kararıyla yıkama ve kefenleme ücreti alınmıyor. Nakillerde ücret yok, otobüs hizmeti veriyoruz bu hizmette ücret yok, defin de ücret yok. Sadece tahta ve yer bedeli ücreti alınıyor' diye konuştu.

Zeynep Irmak ÖCAL