Konya Atatürk Stadyumu 2 No'lu sahada oynanan Şehit Ömer Halisdemir Mahalleler Arası Futbol Turnuvası'nın finalini Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Meram İlçe Emniyet Müdürü Nedim Özata, Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı (KASF) Remzi Ay, Basın Yayın ve Enformasyon Konya İl Müdürü Cemil Paslı, Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Celal Duran, Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Ermiş, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda taraftar izledi.
Şampiyon penaltılarla belirlendi
Başlama düdüğüyle birlikte oldukça büyük heyecan ve çekişmeye sahne olan maçın normal süresi 3-3 sona erince seri penaltılar sonucu şampiyon belli oldu. Çomaklı Mahallesi, penaltı atışlarını kaçırmazken Karaaslan Aybahçe Mahallesi son penaltıyı kaçırınca turnuvanın ilk şampiyonu da belirlenmiş oldu. Maça 'O sizi iki kurşunla bitirdi, siz onu otuz kurşunla ölümsüzleştirdiniz' yazılı pankart ve formalarında Ömer Halisdemir isminin yazılı olduğu Çomaklı Mahallesi maç sonucunda şampiyonluğunu taraftarıyla büyük coşku içinde kutladı.
'Böyle heyecan görmedim'
Final maçı sonrasında ödül törenine geçildi. KASF Başkanı Remzi Ay, finale yakışır bir maç olduğunu vurgulayarak, 'Biz amatör liglerde yıl boyunca çok müsabakalar oynuyoruz. Ama bugün öyle bir müsabaka oldu ki gerçekten son yıllarda izlediğim en heyecanlı maçlardan biri oldu. Eskiden mahalle maçları olurdu ve çok zevkli olurdu. Bizi o günlere geri gönderdiğiniz için başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu turnuvaya katılan tüm takımlar benim gözümde şampiyondur ve tüm muhtarları tebrik ediyorum' dedi.
'Turnuvanın 2 ayrı önemi var'
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz de, 'Bu turnuvanın 2 ayrı önemi var. Birincisi; 1,5 aydır devam ediyor. Mahalleler arasında gençlerimizin kaynaşması, sporun birlik ve beraberlik için güzel bir fırsat olması. İkincisi ise, 15 Temmuz gecesi hain bir darbe girişiminin yönünü değiştiren şehidimiz Ömer Halisdemir'in isminin bu turnuvaya verilmesi çok çok önemli. Bu iki güzelliği bir araya getirmesinden dolayı Meram Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum' diye konuştu.
'Ömer Halisdemir'in ismini yaşatmak boynumuzun borcu'
Mahalleler arasında birlik, beraberlik, dostluk ve kaynaşmayı sağlamak amacıyla düzenledikleri futbol turnuvasına bu yıl 16 takımın katıldığını kaydeden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, 'Turnuvaya 15 Temmuz'un simge isimlerinden Ömer Halisdemir ismini verdik. O attığı ilk kurşunla bu milletin kurtuluşunda önemli rol oynadı. Onun ismini yaşatmak hepimizin boynunun borcudur. Özellikle 15 Temmuz ruhunun oluşmasında çok büyük katkısı olan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm aziz milletimize ayrı ayrı teşekkürlerimizi sunuyoruz. Şehitlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum' şeklinde konuştu.
'Amatör spora desteğimiz sürecek'
Karahüyük Mahallesi Şehit Süleyman Ballan Spor Tesislerinde 4 grup halinde hafta sonları 1,5 aydır devam eden turnuvanın bugün yapılan final müsabakasıyla sona erdiğini belirten Başkan Toru, 'Selver Mahallemiz dördüncü, Karahüyük Mahallemiz de üçüncü olmuştu. Büyük heyecana sahne olan final maçı sonrası ise Karaaslan Aybahçe Mahallemiz ikinci, Çomaklı Mahallemiz de şampiyon oldu. Turnuvaya katılan tüm takımlarımızı tebrik ediyorum. Amatör spora olan desteğimiz devam edecek ve bu turnuvayı da daha kapsamlı bir şekilde önümüzdeki yıllarda devam ettireceğiz' ifadelerini kullandı.
Konuşmalardan sonra ödüllere geçildi. Şampiyon olan Çomaklı Mahallesi'ne şampiyonluk kupası, gram altın ve madalyalarını Başkan Fatma Toru verdi. İkinci olan Karaaslan Aybahçe Mahallesi'ne ise ikincilik kupası, madalya ve eşofman takımı hediyelerini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz verdi. KASF Başkanı Remzi Ay da turnuvada 3. olan Karahüyük Mahallesi'nin kupasını ve hediyelerini verdi. Turnuvanın en centilmen takımı ise Dere Camiikebir Mahallesi seçildi. Turnuvaya katılan tüm mahallelerin muhtarları ile muhtar dernek başkanlarına da plaket verildi.

Şehit Ömer Halisdemir futbol turnuvası sona  erdi


KONYA haberleri