Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Kazım Apa, Gaziantep'te son yaşanan hücre evi operasyonlarının ardından tüm kesimleri kentte sahip çıkmaya davet eti. Gaziantep'in bu hain yapılardan temizlenmesi için Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya önderliğinde kararlı bir mücadele gösterildiğini dile getiren Apa, ''Bizlerde bu mücadelelere destek olmalı, birlik ve bütünlüğümüzü korumalı ve kentimizde bu terör gruplarının barınmasına asla müsade etmemeliyiz'' dedi.
''Terör dünyanın sorundur''
Son yıllarda Avrupa'nın birçok bölgesinde de benzer terör olaylarının yaşandığına dikkat çeken Apa, ''Terör sadece Gaziantep ve Türkiye'de kol gezmiyor. Bugün Avrupa'nın önemli kentleri de aynı tehditti hissediyor. Önemli olan bu tehdit unsurlarına karşı yürütülen kararlı çalışmalardır. Kentimizde DAEŞ terör örgütüne yönelik yapılan operasyonlarla örgütün yapılanması deşifre ediliyor. Ancak bu süreçte hayatını kaybeden polislerimizin derin üzüntüsünü yaşıyor. Şunu unutmamalıyız ki; terörün panzehiri, toplum olarak kenetlenmektir. Bunu arttırarak sürdürdüğümüz sürece, bu hain yapılanmalar asla amacına ulaşamaz'' ifadelerine yer verdi.
''Vatan uğruna şehit oldular''
Gaziantep'teki operasyonlarda 3 polis memurun şehit olduğunu ve 9 kişinin de ağır yaralandığını hatırlatan Apa, ''Yiğit ve kahraman 3 polisimiz milletini ve bayrağını koruma adına şehit olarak hakka yürüdü. Acımız büyük. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Bu millet darbeye karşı nasıl direndiyse, bu hain yapılara karşı da ısrarlı direnişini sürdürecektir. Terörün her türlüsünü lanetliyor ve bu uğurda vatan ve millet için mücadele eden silahlı kuvvetlerimize ve polisimize başarılar diliyorum. Allah onların yar ve yardımcısı olsun'' diye konuştu.


GAZİANTEP haberleri