Velipaşa Konağı Kadın Kültür ve Sanat Merkezi'nde Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Gül ve Turhan Candan tarafından ağırlanan misafir öğrenciler, kendilerine gösterilen ilgiden hayli memnun kaldılar.
Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı'nın Evliya Çelebi Programı, 'Vatanıma Gidiyorum' projesi kapsamında Almanya'da camilerde Kur'an-ı Kerim öğrenen 20 öğrenci ve öğretmenin Çorum'a gelerek tanıma fırsatı bulduğunu söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, 'Sizler de bizim evlatlarımızsınız. Sizlerin vatanınızı daha iyi tanıması ve kültürünüze sahip çıkması amacıyla yapılmış olan bu çalışmayı önemsiyoruz. Bu çalışma çerçevesinde Çorum Belediyesi olarak Çorum'da yapacağınız etkinliklerde gerekli tüm desteği sağlayacağız.' dedi.
Almanya'da yaşayan üçüncü ve dördüncü kuşak gençlerin dini ve milli değerlerini sağlamlaştırarak, Türkiye ile bağlarını güçlendirmek amacıyla Çorum'a gelen misafir öğrenciler, Çorum Belediyesi kültür merkezlerinde ebru, tezhip gibi kültürel etkinliklere katıldılar. NFK Gençlik Merkezinde sıra gecesi, sosyal tesislerde düzenlenen tasavvuf musikisi ve sohbet programıyla da eğlenceli ve güzel anlar yaşadı.

Almanya’da yaşayan Türk çocuklar Çorum’u tanıdı


ÇORUM haberleri