Samsunspor 1984 Söğütlübahçe Taraftarlar Derneği, Şirinler Taraftar Grubu, Şahzedeler Taraftar Grubu ve Yeraltı Taraftar Grubu yaptıkları açıklamayla, Başkan Erkurt Tutu'ya protokol tribününde yapılan saldırıyı sert bir dille kınadı

BAŞKANA SALDIRDILAR
Samsunspor'un, Büyükşehir Gaziantepspor'a deplasmanda 3-0 yenildiği maçta, Başkan Erkurt Tutu'ya, protokol tribününde çirkin bir saldırı yapılmıştı. Teknik Direktör Osman Özköylü'nün tribüne gönderildiği sırada Gaziantep cephesinden hocaya yapılan hakaretlerin ardından Başkan Tutu, sinirlenmiş ve rakip kulüp yöneticilerinden bu söylemlere son vermelerini istemişti. Bunun üzerine protokol tribününün hemen yanındaki Vip tribünden bazı taraftarlar Başkan Tutu'ya saldırıp, darp etmeye çalışmıştı.

BU TUTUM HOŞ DEĞİL
Bu çirkin görüntülerin ardından Samsunsporlu taraftarlar da, yapılan saldırıyı kınadı. Şirinler Taraftar Grubu yönetim kurulu yaptığı açıklamada, "Başkanımız Erkurt Tutu'ya yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Samsun'a gelen her rakip yöneticiyi misafirce ağırlayan yönetimimize yapılan bu tutum hiç hoş değil. Büyükşehir Gaziantepspor yönetimine bunu yakıştıramıyoruz. Her zaman da takımımızın yayındayız. Hocamız Osman Özküylü'ye güvenimiz tam. İkinci yarıyla birlikte takımımızın çıkışa geçeceğine inanıyoruz" ifadelerine yer verdi.

BİZE YAPILMIŞTIR
1984 Söğütlübahçe Taraftarlar Derneği Başkanı Samet Bulgan ise, "Başkanımız Erkurt Tutu'ya yapılan sözlü saldırılar Samsunspor taraftarına yapılmıştır. Ne olursa olsun orada yaşananlar bizi derinden üzmüştür ve yapanları sebep olanları kınıyoruz. Öte yandan bu olayların bu kadar büyümesine sebep olan Samsunspor yedek kulübesinin arkasında bulunan 15 kişilik bir grup kiralık taraftardır. Maçın başından sonuna kadar teknik direktörümüz Osman Özköylü'ye küfürler savurmuşlardır. Kendilerini parayla kiralatan o kişiler onları kiralayanların aynasıdır. Bunun Samsun'u da var unuttukları şey bu" dedi.

BEDELİ AĞIR OLUR
Şehzadeler Taraftar Grubu Tribün Lideri Hikmet Şimşek ise, "Bunlar futbol sahalarında görmek istemediğimiz görüntüler. Başkanımızın sonuna kadar arkasındayız. Yapılanları kınıyoruz" diye konuştu. Yeraltı Taraftar Grubu Tribün Lideri Burak Adıyaman ise, "Samsunspor başkanına yönetimine ve maç esnasında saldırı düzenleme cüreti gösteren Büyükşehir Gaziantep'i esefle ve şiddetle kınıyoruz. Samsunspor'u kimse küçük duruma düşürme davranışlarında bulunmasın. Samsunspor'un hafife almasın karşılığı ve bedeli çok ağır olacaktır" ifadelerinde bulundu.