Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında sanıklardan F.U., M.B., R.D., R.E., 'örgüte üye olma, haksız kazanç elde etme, himmet adı altında para toplama ve aktarma' suçlamasıyla yargılandıkları davaya telekonferans sistemi ile katıldı.
Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada sanık avukatları telekonferans yönetimi ile duruşmaya katılım gösteren sanıkların yüz yüzelik ilkesi ile mahkeme salonunda olmasını istedi.
Sanıklardan F.U., FETÖ'nün programlarına bürokratlar ile birlikte katıldığını söyledi. Tanık ifadelerinde yer alan yurt dışı gezilerinde Fettullah Gülen'in övülüp para istenildiği sorusuna ise sanık F.U., 'Ben böyle bir şeyle karşılaşmadım' cevabını verdi.
Sanıklardan M.B., hakkında tanıklık yapanlarla yüzleşmek istediğini anlattı. Mahkeme Başkanının 'Dünya Eğitim Kurumları adına kayıtlı 16 şirketin kasasından alınan arsalarla ilgili neden para çıkışı yok?' sorusuna, sanık R.E., satışların teknik detaylarını bilmediğini söyleyerek cevap verdi.
'Devlet içerisinde örgütlenen yapı varsa Allah belasını versin' ifadesini kullanan sanık R.E., yasa dışı bir oluşum içerisinde olmadığını ileri sürdü.
Mahkeme başkanı sanıkların ifadelerinin alınması için duruşmaya ara verdi.


KIRŞEHİR haberleri