Medicana Samsun Hastanesi'nin kurulduğu 2011 yılından itibaren Genel Müdürlüğü görevini yürüten Vahap Doğan, DİA Holding tarafından Türkiye'nin Kamu Özel İşbirliği anlaşması ile hayata geçirilecek ilk projesi olan, bin 250 yatak kapasiteli Mersin Entegre Sağlık Kampüsü İşletme Genel Müdürlüğü'ne Genel Müdür olarak atandı.

Vahap Doğan'ın yerine ise Medicana Ankara Hastanesi Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Remzi Karşı getirildi. Medicana Samsun Hastanesi'nde dün görev değişimi töreni düzenlendi. Törene, Borsan Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, Başkan Yardımcısı Ahmet Şenocak, Başhekim Opr. Dr. Murat Küsdül ile hastane yöneticileri katıldı.

SAMSUN MEDİCANA'YI TÜRKİYE'NİN ENLERİ ARASINA SOKTU

Törende konuşan Borsan Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, "Medicana Samsun Hastanemizin kurulduğu 2011 yılından beri, Genel Müdürlük görevini yürüten Vahap Doğan arkadaşımız bugünden itibaren aramızdan ayrılıyor. Geride bıraktığımız 5 yıl içerisinde Genel Müdürümüz Vahap Doğan, Medicana Samsun Hastanesi'ni, Türkiye'nin enleri arasında, içinde, bünyesinde bulunduran hastanelerden biri haline gelmesinde çok büyük katkıları olmuştur. Kendisini tebrik ediyorum. Yaptığı hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonraki profesyonel iş hayatında başarılar diliyor, varsa hakkım helal ediyorum. Hastanemizin kurulduğu 2011 yılında Vahap Bey ile Genel Müdür Yardımcılığı görevine başlayan Yrd. Doç. Dr. Remzi Karşı bundan sonra Medicana Samsun Hastanesi Genel Müdürlüğü görevini yürütecek. Geçmişte 3 yıl Samsun'da bizimle çalışmıştı. Medicana bünyesinde İstanbul'da Medikal Direktör olarak çalıştı. Devamında, Ankara'da Genel Müdürlük görevini yürüttü. Bugün de Medicana Samsun Hastanemizde Genel Müdür olarak devam edecek. Medicana Samsun Hastanesi'nin bayrağını bugün geldiği noktadan daha da yükseğe çıkartacağına inancımız tamdır. Bizim de desteklerimizle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Medicana'nın performansını arttıracağına inanıyorum. Ben inanıyorum ki Vahap Doğan bey de gittiği yerde burada gösterdeği performansının daha da fazlasını gösterecektir" dedi.

EN BÜYÜK DESTEĞİ ÖLMEZ VE ŞENOCAK VERDİ

Mersin Entegre Sağlık Kampüsü İşletme Genel Müdürlüğü görevine atanan Vahap Doğan ise, "33 ile 38 yaşlarımı Türkiye'nin en güzel şehri olan Samsun'da geçirdim. Her gün yeni heyecanla işe geldim. Her gün yeni şeyler kattık. Bugün bir milyon 100 bin hastaya bakmışız. 120 bin ameliyat yapmışız. 220 yataklı, 800 çalışanlı hastaneyi, Türkiye'de ilk 10 kapasitesine getirdik. Bu başarıda tüm arkadaşlarımın desteği vardır. En büyük desteği Borsan Grup Başkanı Adnan Ölmez ve Başkan Yardımcısı Ahmet Şenocak vermiştir. Medicana Samsun Hastanesi'ni benden sonra görevi devralan Yrd. Doç. Dr. Remzi Karşı'nın daha üst noktaya getireceğine inanıyorum" diye konuştu.

HEYECAN DUYUYORUM

Hayatının en heyecanlı anlarından birisinin bugün olduğunu söyleyen Medicana Samsun Hastanesi Genel Müdürlüğü görevine getirilen Yrd. Doç. Dr. Remzi Karşı da şunları söyledi: "22 yıllık devlet memurluğu görevimden istifa ettiğimde, bu hastanenin inşaatında kurulumunda Adnan bey ve Ahmet beyin bize verdiği destek ile başladığım yolda 23 aylık mecburi bir hizmet yoluna çıktım. Şimdi hayatımın en zor görevine geliyorum. Çünkü Vahap Doğan benim özel sağlık sektörümdeki hocamdır. Hiçbir kimse hocasının bıraktığı yerde başarılı olmak için heyecan duymaz ama ben heyecan duyuyorum. Bu benim için büyük bir onur. Bu çıtayı yukarıya çıkaracağız, çok iyi işler yapacağız. Adnan Bey ve Ahmet Beyin varlığını hissettim. Benim hocalarım oldular. Sorumluluk ağır. Karadeniz'in büyük sağlık yatırımının içerisinde çıtayı yukarıya çıkarmak büyük sorumluluk. Bunu hep birlikte yapacağız. Farklı yapılabilecek işlerin listesi hazır. Yeniden doğuşun içerisindeyiz. Her son bir başlangıçtır, tuğlaların arasındaki harcını kardığım, yolculuğumda hiçbir dalını kırmadığım, tek yaprağını incitmediğim başlangıcıma geri dönmekten son derece mutluyum."

Bayram OK