Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Cuma gününden itibaren Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'de etkili olacak yeni bir soğuk hava dalgası için uyarılarda bulundu. Analiz ve Tahminler Şube Müdürlüğü'nce yapılan uyarıda, Cuma günü Sinop'tan Artvin'e kadar olan bölgede hava sıcaklıklarının 3 dereceye düşmesi ve şiddetli sağanak yağış beklenirken, Cumartesi günü Samsun ve Ordu'da kar şiddetini artıracak, hava sıcaklıkları da eksi 1 dereceye kadar düşecek.

ŞİDDETLİ KAR GELİYOR

Cuma günü Batı Karadeniz ve iç Anadolu ile Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde etkili olacak kar yağışı, gece saatlerinden itibaren sahil illerini de etkisi altına alacak. Samsun, Sinop Ordu, Giresun, Amasya ve Tokat'ta şiddetli kar yağışı hava sıcaklıklarını da Samsun'da gündüz 4, gece 1 dereceye kadar düşürecek. Hava sıcaklıkları cumartesi günü Sinop'ta 3-1, Ordu'da 4-2, Giresun'da 4-1, Amasya'da 1-0, Tokat'ta 2- eksi 4 dereceye kadar düşecek.

Kar yağışı pazar günü şiddetini azaltmakla birlikte devam edecek ve Doğu Karadeniz'i de etkisi altına alacak. Hava sıcaklıkları Samsun'da 3-0, Sinop'ta 2- eksi 1, Ordu'da 3-1, Giresun'da 3-0, Trabzon'da 3- eksi 1, Rize'de 2- eksi 2, Artvin'de eksi 5, eksi 9Amasya'da eksi 2- eksi 4, Tokat'ta eksi 2, eksi 7 dereceye ulaşacak.

Pazartesi günü de etkili olacak kar yağışı havaları daha da soğutacak. Samsun'da gece -2 dereceye kadar düşecek olan sıcaklıklar, bölge illerininin tamamında yakın değerlerde seyredecek.

Zerrin SOMUNCU