Türkiye'nin 'Milli' ürünü olan ve Karadeniz Bölgesi'nin en önemli geçim kaynağı olarak bilinen fındıkta, İtalya merkezli spekülatif haberler gündemi meşgul ederken, Ordu fındık fiyatları 10.75 TL'den 11 TL'ye yükseldi. Çarşamba'da fındık fiyatları 11 TL ile 10.70 TL'de sabit kalırken, Giresun'da da Giresun kalite fındığı 12.31 TL'de sabit kalmayı başardı. İtalya'daki kararın, iç piyasada fındık fiyatlarını düşürmek için alındığı iddia edilirken, karar sonrasında piyasalarda düşüş yaşanmaması ise üreticiyi memnun etti.

Skandal karara birçok kesimden tepki gelmesinin dışında, üreticilerin ve ziraat odalarının fikir birliği ettiği konuların başında devletin fındık fiyatlarına müdahale etmesi gerektiği geldi. Devletin TMO vasıtasıyla 30 bin ton fındık alımı yapmasının fındık fiyatlarını bir anda yükseliş trendine sokacağı belirtilirken, TMO'nun devreye girmemesi halinde piyasalarda yaşanan fiyat karamsarlığının devam edeceği ifade edildi.

Samsun - Çarşamba fındık fiyatları

Samsun'da fındık fiyatlarının belirlendiği Çarşamba'da %50 randımanlı kabuklu fındık, 12 Ekim 2016 itibariyle 11 TL ile 10.70 TL arasına kadar gerilemişti. 12 Ekim'den itibaren 11 TL ile 10.70 TL arasında sabit kalan fiyatlar, günümüzde de değişmedi. Çarşamba'da %50 randımanlı kabuklu fındık 11 TL ile 10.70 TL arasında işlem görüyor.

işte Samsun - Çarşamba güncel fındık fiyatları:

Ordu fındık fiyatları

Ordu'da fındık fiyatlarının 10.75 TL'ye kadar gerilemesi ve tek haneli rakamlara yaklaşması üreticileri tedirgin etmişti. Birçok Ordulu üretici, fiyatlarda yaşanan bu düşüşün nedenini anlayamadığını ifade ederken, Ordu fındık fiyatlarında ufak çaplı bir kıpırdanma yaşanması üreticileri memnun etti. Geçtiğimiz hafta 10.75 TL'den işlem gören %50 randımanlı Ordu fındığı, yeni haftanın başlamasıyla birlikte 11 TL'den alıcı bulmaya başladı.

İşte Ordu güncel fındık fiyatları:

Giresun fındık fiyatları

Karadeniz'de yoğun şekilde fındık tarımının yapıldığı ve ekonominin büyük bir bölümünün fındığa bağlı olduğu Giresun'da da fiyatlar üreticileri memnun etmemeye devam ediyor. Bir dönem 16 TL'lere kadar alıcı bulan Giresun tombul fındığı, gün geçtikçe düşüş yaşamış ve 12 TL'ye kadar gerilemişti. Geçtiğimiz haftalarda 13 TL bandına yakın olan Giresun tombul fındık, günümüzde 12.31 TL'den işlem görmeye başladı. Giresun'da %50 randımanlı tombuk fındık 12.31 TL, %50 randımanlı kabuklu sivri fındık 11 TL, %50 randımanlı kabuklu kara fındık 11.15 TL'den işlem görüyor.

İşte Giresun güncel fındık fiyatları: