'Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamının Desteklenmesi' kapsamında hazırlanan proje ile Mimarlık ve Mühendislik bölümü son sınıfta okuyan veya bu bölümlerden mezun olan 19-29 yaş arası 50 gencin iş piyasasına katılmalarını hızlandırmak ve gençlerin istihdam edilebilirliğinin artırılması hedefleniyor.
Trabzon Ticaret ve sanayi Odası ile Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin paydaş olduğu yaklaşık 224 bin Avroluk projeye alınan 50 genç mimar ve mühendise 12 aylık eğitim verilecek. Şubat 2016 tarihinde başlayan eğitim ile 50 kursiyer teorik eğitim yanında staj programları ile mesleki bilgi ve becerilerini geliştirme imkanı buluyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Hamamizade İhsan bey kültür Merkezi ile KTÜ Teknokent yapılan derslerle İnşaat, Makine, Elektrik Elektronik Mühendisliği ile Mimarlık ve Peyzaj mimarlığı bölümlerinde okuyan veya mezun olmuş 50 gence Audocad, Solid Work, 3D Max, girişimcilik ve mevzuat konularında eğitim veriliyor.
Konuyla ilgili bilgiler veren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AB Hibe Fonları'ndan yararlanarak hazırladıkları 'Okuldan Hayata' adlı proje ile genç mimar ve mühendislerin iş hayatına en iyi şekilde hazırlanmasına katkıda bulunmayı hedeflediklerini söyledi.
Büyükşehir olarak vatandaşların meslek sahibi olmalarını sağlamak amacıyla açtıkları meslek edindirme kurslarına vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini hatırlatan Başkan Gümrükçüoğlu, üniversite son sınıfta okuyan veya mezun olmuş genç mimar ve mühendislerin mesleki bilgi ve becerilerini daha da geliştirmelerine katkıda bulunmak için açtıkları eğitim programına katılmalarını istedi.

‘Okuldan Hayata’ projesi ile 50 genç mimar ve mühendis geleceğe hazırlanıyor


TRABZON haberleri