Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Adem Süren ve beraberindekiler 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla meydandaki Atatürk Anıtı'na çelenk koyduktan sonra Vali Salih Işık'ı ziyaret ettiler. Muhtarların plaket verdiği Vali Işık, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Zafer Uğur, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Erol Çelik, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Baro Başkanı A. Melik Derindere, Vali Yardımcıları İrfan Demiröz, Ferhat Burakgazi ve Ertuğrul Egemen, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ünek, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çittır ve protokol üyeleri ile birlikte Büyük Amasya Oteli'nde muhtarlar için düzenlenen kahvaltıya katıldılar.
Programda konuşan Belediye Başkanı Cafer Özdemir, günlerini kutladığı muhtarlara kapılarının daima açık olduğunu söyledi.
Muhtarların köylerde ve mahallelerde halka büyük bir fedakarlıkla, özveriyle hizmet verdiklerini belirten Vali Işık da, 'Son dönemde meydana gelen gelişmeler sonucunda muhtarlarımızın önemi çok daha öne çıkmıştır. Artık muhtarlarımız ekonomik anlamda daha güçlü duruma gelmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi muhtarlarımıza çok önem veriyoruz. Bugünün kutlanmasının sebebi, muhtarlık müessesinin önemi vurgulamak, muhtarlarımızın sorunlarını dile getirmek ve muhtarlarımız arasındaki birlik ve beraberliği sağlamaktır. Muhtarlar bizlerin köylerdeki gözü ve kulağıdır. Kamu hizmetlerinin köylerde yürütülmesi, devletin asayiş, kamu güveninin sağlaması konusunda, köy halkına hizmetlerin sağlanması konusunda muhtarlar bizim mesai arkadaşlarımızdır. Muhtarlar demokrasinin kılcal damarlarıdır. Demokrasiyle seçilerek bu göreve gelmektedirler. Bu duygu ve düşüncelerle muhtarlarımızın Muhtarlar Gününü tebrik ediyorum' şeklinde konuştu.

Amasya’da yöneticiler ile muhtarlar buluştu


AMASYA haberleri