CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, yönetim kurulu üyeleri Tarık Özkan, Mustafa Güngör ve Hatice Özer ile silahlı saldırıya uğradığı ileri sürülen Samsun Halkevi'ni ziyaret etti.

Halkevi yöneticilerine geçmiş olsun dileklerinde bulunan İl Başkanı Akcagöz, "Samsun için hiç yaşanmamasını dilediğimiz olaylardan biri, maalesef yaşanmıştır. Güvenlik güçleri, incelemeyi derinleştirerek, fail ya da failleri mutlaka ele geçirmeli ve yargının önüne çıkarmalıdır. Akıl sır ermeyecek bir olay. Kabul edilmesi mümkün olmayan bir olay. Bu işi her kim gerçekleştirdiyse, Samsun'un iç barışına saldırıda bulunmuştur" dedi.

FİKİRLERE SAYGI GÖSTERİLMELİ
Her kim hangi fikri savunursa savunsun, saygı görmesi gerektiğini belirten Akcagöz, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Ancak provokasyon bir türlü eksik olmuyor. Zıt fikirler, husumet provokasyonlarına alet edilmek isteniyor. Bunda da, zaman zaman başarılı olduklarını görüyoruz. Bu çok üzüntü verici. Toplumun saldırganlaşması, o toplum için en büyük tehlikelerden biridir. Devletin özellikle, bu kutuplaşmayı önleyici ve tansiyonu düşürücü tedbirler alması gerekir. Devlet, kapsadığı coğrafyada her türden fikri aynı oranda muhafaza etmelidir. Aksi halde, toplumsal barış bozulur. Devlet erkanından tek bir geçmiş olsun dileğinin olmaması, ayrıca üzüntü veriyor. Halkevi, Dernekler Masası'na bağlı olarak çalışmıyor mu? Dernekler masası, Valiliğe bağlı değil mi? Böylesi bir mağduriyet, küçük bir geçmiş olsun dileğini dahi hak etmiyor mu?"