Daha önce Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından kullanılan, bir süre önce Muhtarlar Derneği'ne tahsis edilen bina, 19 Ekim Muhtarlar Gününde açıldı. Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Ekici, Muhtarlar, Oda Başkanları, sivil toplum kuruluşlarını temsilcileri ile daire amirlerinin katıldığı açılışta konuşan Ünye Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Ekici, 'Ünye 120 nüfusu ve 85 muhtar ile temsil edilmektedir. Muhtarlar olarak 12 yılıdır çeşitli mekanlarda hizmet vermeye çalışıyorduk. Mülkiyeti Ünye Belediyesi'ne ait olan bu güzide mekanı Ünye Muhtarlar Derneği'ne tahsis eden ve her zaman yanımızda olan Ünye Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çamyar'a halkımız, muhtarlarımız ve yönetim kurulumuz adına teşekkür ediyorum' dedi.
Açılışta konuşan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise şunları söyledi: 'Her türlü sıkıntı ve dertte ilk başvurulacak makam aslında muhtarlardır. Bizler de Ünye Belediyesi olarak bu bilinç içerisinde olduğumuz için muhtarlarımıza gereken önemi ve değeri verme noktasında 2.5 yıllık görev süremiz boyunca hep gayret gösterdik. Bu süre içerisinde muhtarlarımızla birçok kez bir araya geldik. Bu toplantılardan çıkan sonuçlara göre onların taleplerini karşılamaya çalıştık ve bundan sonrada karşılamaya devam edeceğiz. Öncelikle üst bölgelerimizde ki yol taleplerini karşılamakla ilgili gayret gösterdik. Öte yandan son yapmış olduğumuz toplantıda muhtarlarımıza bu dönem içerisinde her bir muhtara bir muhtar evi yapacağımızı söylemiştik. Bunları birer birer hayata geçiriyoruz. Açılışını yaptığımız muhtar evlerimiz var, şu an yapımı devam eden muhtar evlerimiz de var. Aynı şekilde Ünye Belediyemizin daha önce Sosyal Hizmetler Müdürlüğü olarak kullandığı bu binayı da Muhtarlarımızın kullanımına tahsis ettik. Muhtarlarımız bizim çalışma arkadaşlarımız o yüzden dernek olarak da çalışma ortamlarının verimli olması adına bu hizmeti kendilerine sunduk. Hayırlı olsun.'
Konuşmaların ardından Ünye Muhtarlar Derneği'nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye'de ki 85 mahallenin muhtarları için Atatürk Parkı Sosyal Tesislerinde bir yemek verdi.

Ünye Belediyesi’nden muhtarlara vefa


ORDU haberleri