Yemeğe Garnizon Komutanı Alb. Fatih Üstündağ, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ve muhtarlar katıldı.
Vali Kılıç, muhtarların devletle millet arasındaki köprü olduğunu söyledi.
Gaye iyilik, insana hizmet ve vatan toprağına hizmet olunca devlet hizmet anlamına geldiğini dile getiren Vali Kılıç, 'Devletimiz olmazsa bizi koruyan kalkan olmaz. Suriye'nin, Irak'ın haline düşeriz. Bizim lisanımızda devlet kelimesi hem bir organizasyonu anlatır hem de tüm iyilikleri anlatır. Mühim olan devletimizin bekasıdır ve sonsuza kadar ilelebet yaşamasıdır. Atalarımız 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' diyor. O yüzden eğer hedef devletimizin bekası ise o devletin bekasına hizmet eden insanları huzur, refah, adalet içinde yaşatmak ve hizmet etmek lazım' dedi.
İnsana hizmette kurulan organizasyonda muhtarların çok önemli olduğunu dile getiren Vali Kılıç, 'Muhtarlarımız teşkilat yapımız içerisinde güvenlik ve asayişten başlayan çeşitli kamu hizmetlerini yapan, halk ile devlet arasında köprü kuran, seçimle gelen muhteşem bir mekanizmadır. İnsana hizmette, kamu düzeninin ayakta tutulmasında ve devletimizin bekasında çok önemli bir görev ifa ediyor. Çorum'da da muhtarlarımız çok aktifler, adeta bir kanaat önderi gibi çalışıyorlar. Hepsi mahallelerinin, köylerinin sorunlarını biliyorlar ve buna hakimler'

Vali Kılıç’tan Muhtarlara Yemek


ÇORUM haberleri