Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Türkiye'nin bütün kritik süreçlerinde dernek yöneticilerinin yaşlarının çok üzerinde bir olgunluk, bir anlayış, bir feraset ile yerli ve milli bir duruş sergilediğini belirterek, 'Bunlarla bizim size olan sevgimiz daha da arttı' dedi.
Türkiye'nin geleceğinin iyi yetişmiş bir gençlikle ve nesille daha aydınlık olacağına inandığını belirten Başkan Külcü, 'Bu vatanın bir evladı olarak bugün bize düşen bulunduğumuz konumlarda en iyi şekilde hizmet verebilmektir. Sizlerin de bu anlayışla ilerlediğinizi biliyorum. Şehit Muhsin Yazıcıoğlu'nun Anadolu'ya attığı tohumun başak vermesi boy sürmesi gibi sizleri görüyorum. Muhsin Yazıcıoğlu'nun devamı olduğunu iddia eden siyasi kişiliklere, kimliklere karşı sizin yerli ve milli duruşunuz da ayrıca takdire şayan bir tutumdur. Gezi olaylarından 15 Temmuz darbe girişimine kadar Türkiye'nin her kritik sürecinde, her önemli olayında dik, doğru ve milletin durduğu yerde durdunuz. Biz bu kutlu yolculuğu 79 milyon insanın hepsiyle birlikte yürümek zorundayız. Ama yürürken zihniyeti buna müsaade etmeyenler, heyecanı buna yetmeyenler, büyük milletimizin ufkunu geçmişini ve gelecek heyecanını kavrayamayanlar bu kervandan ayrılacaklar. Bu kutlu yolculuğu milletle yürümek istemeyenler kervandan ayrılabilirler. Ama biz el ele kol kola Allah'ın izli ile bu yolculuğu beraber yapacağız. Milletimizi aydınlık yarınlara hep beraber taşıyacağız' dedi.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, şehit Muhsin Yazıcıoğlu'nun Türkiye'nin siyasi tarihinde çok önemli bir isim olduğuna dikkat çekerek, 'Muhsin Başkanın isminin şehrimizde bir yere verilmesi uzun zamandır gündemimizde yer alıyordu. Biz O'nun da zor zamanlarda duruşuna şahitlik etmiş bir nesiliz. Onun ismi de resmi de bu ülkede yaşamaya devam edecek. Biz de Belediye Meclisimizin kısa süre önce aldığı bir karar doğrultusunda Küçük Sanayi Sitesi'ndeki caddemize Muhsin Yazıcıoğlu ismini verdik. Bu şehirde yaşayan herkese yönelik yapacağınız tüm çalışmalarınızda Belediye Başkanı olarak yanınızdayım' ifadelerini kullandı.
Muhsîn-i Tavır Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Fatih Yücel de yaptığı konuşmada Muhsin Yazıcıoğlu'nun Anadolu'ya attığı tohumun yeşerdiğini, kurdukları derneğinde bunun bir göstergesi olduğunu belirtti. Yücel, şehit Muhsin Yazıcıoğlu'nun isminin yeni yapılan bir caddeye verilmesinden dolayı Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'ye teşekkür etti.

Muhsin-i Tavır’dan Başkan Külcü’ye Ziyaret


ÇORUM haberleri